Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO ŠIBENČANE

Leko: Kad Livaja ne igra, možete misliti kakvi su to bolovi. U Šibeniku je najbolji naš igrač

Split: Prvi trening Hajduka od kada je Ivan Leko postao novi trener
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
01.04.2023.
u 07:00

Hajdukovce od 19.10 sati čeka teško gostovanje na Šubićevcu, Splićani su u velikim problemima s ozljedama. Njihov trener komentirao je i situaciju oko Marija Vuškovića - nada se da će mu smanjiti kaznu.

Nogometaše Hajduka u subotu od 19.10 sati na Šubićevcu očekuje utakmica 27. kola HNL-a protiv Šibenika, a navijače splitskog kluba najviše zanima hoće li moći igrati Marko Livaja. Podsjetimo, Livaja se ozlijedio nakon pola sata utakmice protiv Walesa te je šepajući i držeći se za bok, izašao iz igre.

Dolček ima motiv više

– Kad je Livaja morao izaći iz igre, možete misliti kakvi su to bolovi bili. To je igrač koji živi za igranje, pogotovo za reprezentaciju, ima jako tijelo... Još se nadamo da može biti s nama, do petka nije trenirao, vidjet ćemo hoće li moći. On je jako važan za nas, ne samo kao igrač nego i više od toga, kao vođa. Imamo problem i sa Sahitijem, to je igrač koji nam je ovoga proljeća trebao biti ključan, ali ga nemamo. Već dva mjeseca ga boli. On ima karakter, želi, ali ne može. Nije trenirao, ako i bude uz momčad, to je daleko od nekog nivoa koji bi bio potreban. Nema ni Prpića, Grgića nema zbog kartona, Kalika nema isto, Elez i Lovre Kalinić već su dugo izvan pogona – izvijestio je trener Hajduka Ivan Leko.

Je li situacija s Mariom Vuškovićem utjecala na njegova brata Luku, razgovarate li s njim o tome?

– Mario je primjer hajdukovca, profesionalca, svi koji su bili ovdje s njim govore o njemu samo komplimentima i hvalospjevima. On je fajter, borac, svi se nadamo da će mu smanjiti kaznu. To je na Luku imalo utjecaj, jako su povezani, ali mu je to i dodatna motivacija da se ponaša dobro i slijedi bratov primjer na terenu.

Kakva je momčad Šibenika?

– Stabilni su, pogotovo pod ovim trenerom. Puni su samopouzdanja, znaju raditi rezultat... Kad možeš Dinamu i Osijeku uzeti četiri boda, znači da si dobar. U Šibeniku je najbolji igrač naš igrač Dolček, on će doći i pokazati da je trebao biti kod nas. Trebamo davati golove iz prvih šansi jer je lakše kad kreneš dobro – poručio je Leko.

11.03.2023., Sibenik - SuperSport Hrvatska nogometna liga 25. kolo, HNK Sibenik - GNK Dinamo. Ivan Dolcek Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Bišćan i Šimunić su neovisni

Kako ste vidjeli nastup mladih reprezentacija i činjenicu da izbornici uglavnom nisu koristili juniore Hajduka koji sjajno igraju u Ligi prvaka mladih?

– Možemo biti ponosni kako naši juniori igraju, kakve rezultate postižu, svaka im čast na tome. Neka samo tako nastave trenirati. Što da kažem za Bišćana i Šimunića? To su top tipovi, oni su neovisni, njima se nitko ne može javiti i kazati tko da igra. Mi se možemo ljutiti, ali dobro ih poznajem i znam da na njih nema utjecaja. Na igračima je da treniraju i napreduju.

Kako ste vidjeli nastup A selekcije?

– Po meni je nastavila na način na koji smo se i naviknuli. Jako dobro, jako stabilno, šteta remija protiv Walesa, ali bilo je dobro i tada. U Turskoj je jako teško bilo i u početku, zato imaš golmana da te spasi. Poslije sam uživao, pokazali smo pobjednički gard, i samo neka nastave tako.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije