Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI SPLIĆANIN

Kakve vijesti s Poljuda: Luku Vuškovića želi Real Madrid, uskoro kreću po njega

Osijek: Utakmica između Osijeka i Hajduka u 25. kolu Prve HNL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
31.03.2023.
u 20:44

Žele ga najveći europski klubovi, ali informacija iz španjolske prijestolnice o interesu iz španjolske prijestolnice vjerojatno je najveća dosad.

Mladi 16-godišnji Luka Vušković sve je poželjnija igračka roba na tržištu nogometaša, nekolicina europskih velikana želi dovesti talentiranog igrača splitskog Hajduka u svoje redove. Ugledni talijanski novinar Nicolo Schira, inače dobro upućen u transfer zbivanja, objavio je na Twitteru kako Vuškovića osim Manchester Citya te PSG-a želi i minhenski Bayern. No, sada je stigla možda i najveća vijest vezana uz supertalentiranog stopera. Naime, u utrku se uključio Real Madrid, aktualni osvajač Lige prvaka i klub kapetana vatrenih Luke Modrića. Vijest su objavili novinari Bilda Christian Falk i Tobi Altschäffl. 

Splićani za hrvatskog reprezentativca traže 15 milijuna eura. Uspiju li zaraditi taj novac, Vušković će biti najskuplji izlazni transfer u povijesti kluba s Poljuda. Trenutni rekorder je Nikola Vlašić, koji je 2017. godine otišao u engleski Everton za 10.8 milijuna eura dok je menadžer bio Ronald Koeman. Mlađi brat Marija, koji je dobio dvogodišnju zabranu igranja zbog optužbi za doping, potpisao je ugovor sa svjetski poznatim menadžerom Pinijem Zahavijem.

Real ponudu tek treba poslati, City je prethodno ponudio 12 milijuna eura, no nije poznato kako će s Poljuda reagirati. Navodno ga žele još Chelsea, Manchester United, Newcastle i Tottenham. Vušković se u debiju protiv Dinama u Zagrebu sa 16 godina i dva dana izjednačio se Markom Dabrom kao najmlađi debitant u povijesti HNL-a. Vušković je srušio i klupske rekorde: postao jer najmlađi igrač Hajduka svih vremena koji je nastupio u HNL-u, a na drugo mjesto preselio Josipa Bašića, a koji je također debitirao protiv Dinama u Maksimiru.

Sa 16 godina i pet dana, zabio je svoj prvi seniorski pogodak u dresu Splićana u Kupu protiv Osijeka (2:1). Postao je tako najmlađi strijelac u povijesti nekog domaćeg nogometnog natjecanja.

26.02.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 23. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Luka Vuskovic, Robert Ljubicic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Luka Vušković je proizvod slavne akademije splitskog Hajduka. Brat je također jako talentiranog braniča Marija, igrača HSV-a. Luku se smatra jednim od najtalentiranijih braniča njegove generacije u Europi. Predodređen je za nasljednika ostalih iznimno talentiranih hrvatskih braniča koji su se pojavili prošlih godina, kao što su Joško Gvardiol i Josip Šutalo. On je potencijal svjetske klase - objavio je lovac na talente Jacek Kulig. 

 

Komentara 3

DR
dra67en
12:11 01.04.2023.

1 travanj

DU
Deleted user
00:12 01.04.2023.

Sramota je prodati nadarenog 16g i ne zaraditi barem 30 mil eur, uz to da barem još 2 sezone igra u matičnom klubu, sve ostalo je šibicarenje prema bogatima.....

DU
Deleted user
23:00 31.03.2023.

Prije tjedan dana prvi put igrao za prvu momcad Hajduka, sigurno ide u Real 100%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije