Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicija od 1925.

Legendarni Spa više nije u kalendaru F1, šire se u SAD, čak i u Afriku

storyeditor/2022-06-21/PXL_BES_300821_34370781.jpg
22.06.2022.
u 22:40

Na sastanku šefova momčadi F1 nakon utrke u Montrealu proteklog je vikenda zaključeno da će kalendar iduće godine imati samo osam europskih utrka od moguće 24.

Jedna od najpoznatijih trkaćih staza kultne formule 1, legendarna Spa-Francorchamps u belgijskom Stavelotu, od iduće sezone više neće biti dio kalendara tog natjecanja, bruje o tome stručnjaci, pratitelji i cijela F1 zajednica.

Na sastanku šefova momčadi F1 nakon utrke u Montrealu proteklog je vikenda zaključeno da će kalendar iduće godine imati samo osam europskih utrka od moguće 24. Planira se ekspanzija formule 1 na tržište SAD-a i Afrike, što je u velikom interesu predsjedniku Formule 1 Stefanu Domenicaliju.

Od tih osam europskih utrka koje će biti u kalendaru od 2023. godine nadalje, njih sedam ima ugovor za predstojeće sezone. To su Silverstone u Engleskoj, Hungaroring u Mađarskoj, Barcelona u Španjolskoj, Imola u San Marinu/Italiji, Monza u Italiji, Zandvoort u Nizozemskoj i Red Bull Ring u Austriji. Za potpis osmog ugovora favorit je, naravno, najglamuroznija i po mnogima najprestižnija F1 utrka godine, ona u Monacu, tako da Spa otpada iz svih računica, a računice su u formuli 1 nemilosrdne.

– Priča je jako jednostavna. Ako imaju novac, idemo tamo. Ako nemaju novac, ne idemo tamo – odgovorio je na pitanje o belgijskoj stazi Austrijanac Franz Tost, šef momčadi F1 Alpha Tauri.

Legendarna staza u belgijskom Stavelotu četvrta je u povijesti po broju održanih utrka F1 (54), iza Monze, Silverstonea i Monaca. A od 1985. tamo se utrke nisu održavale samo 2003. i 2006., dok se prva utrka F1 (prije godišnjeg formata) ondje održala 1925. godine.

Komentara 1

PO
posusak1
23:22 22.06.2022.

Eau Rouge kao najpoznatiji zavoj ovog sporta ode u povijest radi amerikenjčina.... sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije