Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dule Savić

Legenda Zvezde i filma 'Rane': 'Sačuvaj nas Bože gladi, kuge i Hrvata'

Duško 'Dule' Savić
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/5
13.02.2019.
u 09:34

Gosti su tijekom emisije iznosili svoje stavove na navedenu temu, ali najveću pozornost privukao je sam kraj emisije u kojem je nekadašnji nogometaš Crvene zvezde podsjetio na navodni natpis u jednoj njemačkoj katedrali

Napad na vaterpoliste Crvenu zvezde i dalje izaziva reakcije, pogotovo u Srbiji. 

Emisija "Upitnik" na RTS-u bavila se incidentom u Splitu. U studiju su bili bivši nogometaš Crvene zvezde Dušan Savić, Igor Milojević, direktor VK Crvena zvezda, nekada najbolji vaterpolist svijeta Aleksandar Šapić i profesor sociologije dr. Dragan Koković

Gosti su tijekom emisije iznosili svoje stavove na navedenu temu, ali najveću pozornost privukao je sam kraj emisije u kojem je nekadašnji nogometaš Crvene zvezde podsjetio na navodni natpis u jednoj njemačkoj katedrali. 

– Vi morate njima pomoći ozdraviti, nažalost. Ja bih volio da smo mi dobri susjedi. Ali, kada bi oni bili deseti dio prema nama iskreni, koliko smo mi prema njima, ovdje bi se moglo organizirati normalno natjecanje. Ali, nema lijeka. Prisjetio bih se povijesti, na koju se svi ovdje pozivaju, i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: "Bože, sačuvaj me kuge, gladi i Hrvata." To su stravični zločini, koje su još u 17. stoljeću počinili u Europi i sada im mi trebamo pomoći. Kako? – rekao je između ostalog Savić. 

Sporna izjava počinje na 49. minuti.

Ime Dušana 'Duleta' Savića poznato je i onima koji ne prate sport, ali vole filmsku umjetnost. Ime Duleta Savića spominje se u jednoj od najpoznatijih scena kultnog filma ''Rane''

Ključne riječi

Komentara 89

DU
Deleted user
10:05 13.02.2019.

Naši stari su govorili: "Ne vjeruj srbinu ni kad Ti darove nosi". Samo to je istina Znali su stari također reći: "Jednog srbina časti i gosti kao za svadbenim stolom, a jednog spremi u vreću i stavi ispod stola. Štoo Ti misli onaj u vreći ispod stola, to ti misli i onaj koji s Tobom jede i pije za stolom. To trebamo naučiti naše potomke. Ne treba ih mrziti, jer njih mržnja prema nama izjeda sama, ali prekinuti sve odnose. Kad je Stjepan Radić umirao, on svojoj braći govorio: "Oj Hrvati još nas dosta ima prekinite veze sa Srbima".

IV
ivanistina
09:49 13.02.2019.

Sada se vidi da ipak ovi dečki koji su pretukli ove zvezdaše sa zločinačkim obilježijima nisu nimalo pogrješili.Srbi zadnjih 150 godina vrše i potiču mržnju prema Hrvatima i Katoličkoj crkvi i svi ratovi između Hrvata i Srba su vođeni na Hrvatskom teritoriju dakle nikad nijedan Ustaša nije ratovao po Čačku ili Kragujevcu dok su oni uvijek ratovali na Hrvatskom tlu ato pokazuje i ovaj nedavni Domovinski rat.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
09:53 13.02.2019.

DULE......ne viri u Hrvatsku a strah od HRVATA ti je opravdan sve dok misliš komadati našu domovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije