Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SAD CIPAR...

Legenda vatrenih oštro po Daliću i reprezentaciji: 'Ne mogu lagati...'

27.03.2021.
u 07:00

Slovenska reprezentacija ima svoje limite, ali je bila jako dobro organizirana i bila je agresivna.

Ne treba se skrivati ni ustručavati reći da utakmica naše A reprezentacije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Slovenijom nije mogla zadovoljiti nikoga osim Slovence. U tom 0:1 porazu u Ljubljani bili smo loši. Od toga nije pobjegao ni izbornik Zlatko Dalić, nisu ni naši igrači, svima je jasno da s takvom igrom nismo ni mogli bolje proći.

– Sad kad su se malo slegli dojmovi, a ja ne mogu lagati, svi smo, pa i ja, razočarani ne samo rezultatom protiv Slovenije nego i našom igrom. Vidim da se dosta priča o lošem pristupu naših igrača. Ovako sa strane nemam pravo o tome govoriti, uostalom, jednostavno ne vjerujem da naši igrači ne bi išli s maksimalnim pristupom – kazao nam je bivši hrvatski reprezentativac Igor Pamić.

Promjena sustava uzela je prostor

No, ako pristup nije bio problematičan, a o kvaliteti naših igrača ne treba ni pričati, vrhunska je, u čemu je onda ‘kvaka’ poraza i tako loše igre?

– Svaka je utakmica drukčija, a mi, izgleda, nismo bili spremni za ovako tvrdu utakmicu. Očito je i da igrači nisu očekivali da će rano ući u rezultatski minus. Slovenska reprezentacija ima svoje limite, ali je bila jako dobro organizirana i bila je agresivna. Nismo znali loviti rezultat i biti agresivni kao što su oni bili. Nisu se Slovenci skroz povukli, oni su se branili na 40 metara od svog gola. Mi smo imali kontinuirani napad, ali Slovenija nas je znala umrtviti, nije nam dala ni mira jer bi svako malo izašla tko da smo morali puno misliti i na defenzivu. Slovenija je bila na svom maksimumu, a mi očito nismo. Bez da se netko naljuti, reći ću da utakmica nije bilo dobro pripremljena, a ni vođena.

Očito naši nisu bili spremni na takvu utakmicu i tu se pogriješilo, no na što mislite kad kažete da nije bila ni dobro vođena?

– Ne volim govoriti sa strane, već otvoreno. Dakle, promjenom sustava igre ostali smo bez prostora koji je potreban u sredini našim vrhunskim igračima. Perišić je počeo u špici, pa ga se poslije vraćalo na beka. Da, igra on sada beka i u Interu, ali u napadu ima Lukakua i Lautara Martineza. Izašao je kasnije i Kramarić i ušao Budimir koji je trebao ući i prije. No ušao je i Brekalo, time smo si još zatvorili prostor i do kraja smo ostali u problemu koji nismo uspjeli riješiti – kazao nam je Igor Pamić opravdano nezadovoljan predstavom naših reprezentativaca u Ljubljani.

A pred njima je sad novi ispit, današnji susret s Ciprom na Rujevici.

– Nema se tu što pričati, vjerujem u Dalića i naše igrače. I izbornik i igrači znali su se vratiti na pravi put kad je bilo teško, nikad nas nisu iznevjerili. Dakle, bez brige, pobijedit ćemo danas, ne mogu se tim našim dečkima dogoditi dvije uzastopne loše utakmice – ipak je s optimizmom zaključio Igor Pamić.

Nadajmo se da će optimizam vratiti hrvatskim navijačima nakon današnje utakmice i da ćemo onda nekako lakše preboljeti taj, po igri potpuno zaslužen poraz od Kekove Slovenije koji se po našem iskusnom stručnjaku Ivanu Kataliniću, koji je dugo radio i u našoj reprezentaciji, dogodio zbog:

– Ne možeš nikoga dobiti bez ‘špirita’! – prva je Katalinićeva dijagnoza poraza u Ljubljani.

– Kad stavite na papir klubove u kojima igraju naši reprezentativci, a u kojima njihovi, onda je sve jasno. No, bez prave organizacije i pripreme svatko te može pobijediti bez obzira na individualnu kvalitetu momčadi – dodao je Katalinić.

Istaknuo je da je izbornik Dalić imao i objektivnih problema.

– Teško je i govoriti o pravoj pripremi utakmice kad su igrači došli dva-tri dana pred utakmicu. Mi jednostavno nismo bili dovoljno agresivni. Slovenija je stala čvrsto u dva bloka i zabila nam slučajan pogodak. Ta rezultatska prednost dala im je krila, držala ih da se obrane. Pa nisu ni oni nešto posebno odigrali, bila je to utakmica s jako malo prilika i po meni je lako mogla završiti bez pogodaka. No Kek je to dobro posložio, kao i obično igrao je sa Slovenijom, pa svi njihovi rezultati su na gol ili dva, puno toga posvetili su obrani, a naprijed, ako netko zabije, dobro je. U takvoj njihovoj igri mi smo igrali previše u širinu, bez dubine.

Romb nije donio rezultat

Kako vam se čini naš vezni red postavljen u romb?

– Svaki sustav s kojim igraš treba ti donijeti rezultat... Prema tome – sve je jasno. Možeš ti staviti 11 igrača i poslati ih na teren da sami odigraju kako znaju i možda će i dobiti utakmicu, ali moraš biti i spreman na ono što će raditi suparnik. Imao je Dalić dosta problema, ne znaš u kakvom su ti stanju igrači koji su tek došli iz klubova, imamo tu koronu, testiranja, nije znao hoće li mu zbog korone doći Brozović i Perišić, bio je bez napadača Rebića i Petkovića – rekao je Ivan Katalinić i za danas, kao i Pamić, ponudio optimizam:

– Treba gledati dalje, pa i drugi će kiksati u kvalifikacijama. Danas ‘samo’ treba dobiti utakmicu, vjerujem da ćemo dobiti na svoju kvalitetu iako bi to mogla opet biti opasna utakmica. Cipar igra slično kao i Slovenija. Bilo bi im dobro što prije zabiti, ali svakako moramo u utakmicu ući s više već spomenutog ‘špirita’.

Komentara 19

BI
billynik
09:15 27.03.2021.

Legenda ima 6 nastupa za repku i to vjerojatno po par minuta.

DM
drazen.muhvic
08:54 27.03.2021.

U naslovu legenda vatrenih, a u tekstu Pamić??? Opet navlakuša...

Avatar feudalac
feudalac
08:41 27.03.2021.

Razlika Keka u odnosu na Dalića je što u Sloveniji ne igraju zaslužni igrači od prošlih godina već trenutno najspremniji. Daliću će Perišić igrati do smrti iako je bio najlošiji ne samo ovu utakmicu a pozivanje Juranovića, Pašalića, Kalinića, Budimira...služi samo za dodvoravanje hajdukovcima. I da se ne zavaravamo, Kek je bolji stručnjak od Dalića i ovom pobjedom postaje favorit za prvo mjesto u skupini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije