Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODEĆI NEUROLOG:

'Legenda Formule 1 će ostati invalid do kraja života'

Michael Schumacher
Foto: Reuters (Ilustracija)
20.06.2014.
u 15:44

– Bit će uspjeh ako uspije unutar sljedeća tri mjeseca sjediti uspravno bez tuđe pomoći, ili ako će za šest mjeseci moći samostalno koristiti električna invalidska kolica – tvrdi jedan od vodećih svjetskih neurologa, Erich Riederer.

Michael Schumacher će ostati invalid do kraja života, tvrdi jedan od vodećih svjetskih neurologa, Erich Riederer u razgovoru za britanski Independent

Sjajne vijesti su nas dočekale prije nekoliko dana kada je potvrđeno da se sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 probudio iz kome, no veliki broj svjetskih medicinskih stručnjaka tvrdi kako prognoze oko njegova oporavka nisu sjajne, a s njima se slaže i Riederer.

– Michael Schumacher će ostati invalid do kraja života i uvijek će ostati ovisan o pomoći drugih – rekao je jedan od vodećih medicinskih stručnjaka Erich Riederer i dodao:

– Bit će uspjeh ako uspije unutar sljedeća tri mjeseca sjediti uspravno bez tuđe pomoći, ili ako će za šest mjeseci moći samostalno koristiti električna invalidska kolica.

Riederer ipak naglašava kako je buđenje iz kome nakon toliko vremena pozitivan znak.

– Kada se netko probudi iz kome nakon što je u njoj bio pola godine, to je svakako dobar i pozitivan znak. Kako za njega, tako i za njegovu obitelj – kaže Riederer.

Independent piše i kako je neurolog potvrdio riječi doktora koji tvrde kako tek svaki deseti pacijent koji provede toliko vremena u komi vrati mentalne i psihičke sposobnosti.

Podsjetimo, Schumacher je u stanju umjetne kome bio od 29. prosinca prošle godine kada je doživio nesreću na skijanju u Maribelu, a 16. je lipnja premješten iz sveučilišne bolnice u Grenobleu na rehabilitaciju u Sveučilišni bolnički centar Vaud u Lausanni koji se nalazi bliže njegovoj obitelji.

>>Schumacher izgubio 20 kilograma, još ne može govoriti
>>Schumacher se probudio iz kome, prebacili ga u Lausannu

Komentara 12

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
16:01 20.06.2014.

Da, ali Schumacher nije običan i prosječan čovjek, to za njega ne vrijedi.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:25 20.06.2014.

Jak je šumi oporaviće se on, al da je nedaj bože kojim slučajem završio na kbc-u rebro već bi se on davno igrao gore na nebu sa angelčićima.....

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
16:36 20.06.2014.

Vjeruj u cuda ... Sve se moze promijeniti za treptaj oka... ma kakva da je situacija promijenit ce se . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije