Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio i dokumentarni film

Legenda Bundeslige: Dinamo je najbolji klub u regiji

Vedad Ibišević
Foto: S. Omerbašić
1/2
11.02.2021.
u 17:24

- Igrati na europskoj razini, praviti i u lige petice prodavati igrače iz regije, to mogu samo veliki majstori. A upravo se Dinamo izdigao iznad svih - izjavio je golgeter.

Vedad Ibišević jedan je od najomiljenijih nogometaša u povijesti Bosne i Hercegovine. Jedan od razloga svakako je njegov pogodak u Kaunasu protiv Litve koji je našim susjedima donio povijesni plasman na SP u Brazil 2014. I ondje je, na velebnoj Maracani, zabio prvi gol Bosne i Hercegovine na velikim natjecanjima, i to protiv Argentine s Messijem.  

Stoga i ne čudi da je o tom sjajnom napadaču snimljen i dokumentarni film 'Ispunjeni snovi', koji je ovih dana promoviran u Sarajevu.

Na druženju s novinarima napadač Schalkea govorio je najviše o svojoj reprezentativnoj karijeri, ali dotaknuo se i klupskog nogometa. Između ostalog, na pitanje novinara 'koji je najbolji klub u regiji', Ibišević je bez imalo razmišljanja ispalio:

- Dinamo! Nogomet je vrlo kompliciran i težak biznis, a u regiji to najbolje radi zagrebački Dinamo. Igrati na europskoj razini, praviti i u lige petice prodavati igrače iz regije, to mogu samo veliki majstori. A upravo se Dinamo izdigao iznad svih - izjavio je golgeter.

Nogometni put u jednom trenutku mogao je Ibiševića odvesti i u Hrvatsku. Naime, imao je poziv Hajduka, ali ta se priča nikad nije realizirala. 

Ibiševićeva je životna priča filmska, kao dječak je iz rodne Vlasenice preko Švicarske stigao do Amerike, pa se ponovo vratio u Europu i postao jedan od najboljih igrača Bundeslige. Od reprezentativnog dresa oprostio se 2018., a u njemačkoj ligi je pak u 344 odigrane utakmice postigao 127 golova i nalazi se u top 10 strijelaca Bundeslige u posljednjih deset godina. Također, Ibišević je četvrti stranac svih vremena Bundeslige po broju postignutih golova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije