Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN VULIĆ

Legenda bijelih: Hajduk svima može parirati, iduće sezone može i do titule prvaka

Split: Stadion Poljud, Hajduk je poveo 3:1 na domaćem terenu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/12
27.05.2022.
u 08:02

- Svaki trofej je potreban, ali ovaj ima posebnu draž jer je došao nakon duge patnje. Istina je da je utješni trofej, ali i dalje dolazi na Poljud. Ovaj će trofej dati svježu krv, dobru energiju i vjeru u budućnost. Da se trofej nije osvojio, moram biti iskren, mislim da ne bi bilo dobro u Splitu.

Posljednji naslov u Kupu hrvatske Hajduk je osvojio još tamo 2013. godine pod Igorom Tudorom, a nakon dugih devet godina stanke bijeli su sada osvojili trofej pod Valdasom Dambrauskasom. Litavac je tako postao prvi strani trener koji je osvojio trofej u Hajduku, a kad smo već kod trofejnih trenera Hajduka, utakmicu je s nama prokomentirao jedan od najtrofejnijih u povijesti splitskog kluba, Zoran Vulić.

- Hajduk je zasluženo pobijedio. I u prvih 20 minuta je bio bolji, ali Rijeka je mudro čekala, čekala i dočekala je tu jednu jedinu kontru iz koje su zabili gol. Imao je Hajduk velik broj prilika, ali su utakmicu dobili na prekidima. Puno je pomogao i kapetan Rijeke kad nije čuvao Ferra kod njegovog gola i kad je dobio dva nepotrebna žuta kartona već do kraja prvog poluvremena - rekao je Vulić, pe nastavio:

- Rijeka se totalno povukla, nisu igrali 3-5-2 nego klasičnih 5-3-2 i htjeli su čekati. Taj plan im je u početku jako dobro funkcionirao jer su imali 1:0 do 25. minute. Oni golovi iz prekida su za njih bili hladan tuš jer su jako slabo stajali u tim prekidima. Nakon toga se vidjelo da su psihološki pali, čak i prije crvenog kartona.

26.05.2022., Split -Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Za igrača utakmice mnogi su očekivali velike zvijezde poput Livaje, Drmića, Murića, Krovinovića, no u kraju se u glavnu zvijezdu utakmice prometnuo lijevi bočni Dario Melnjak s dva pogotka, a toliko je bio opasan na utakmici da je lako mogao doći i do hat-tricka.

- Momku treba skinuti kapu. Ako maknemo onu majstoriju Livaje kod drugog gola sve razlike je na utakmici činio Melnjak, bio je daleko najbolji igrač na terenu. Bilo ga je svugdje, i u napadu i u obrani i gdje god je bio radio je razliku. U obrani je spriječio bilo što što je Rijeka pokušala, a u napadu je bio u svakoj završnici. Sigurno je bio Hajdukov najopasniji igrač protiv Rijeke i za mene je sigurno igrač utakmice - istaknuo je Vulić.

Koliko je ovaj trofej Hajduku bio potreban ove sezone, je li za uspješnu ocjenu sezone ovisilo osvajanje Kupa?

- Svaki trofej je potreban, ali ovaj ima posebnu draž jer je došao nakon duge patnje. Istina je da je utješni trofej, ali i dalje dolazi na Poljud. Ovaj će trofej dati svježu krv, dobru energiju i vjeru u budućnost. Da se trofej nije osvojio, moram biti iskren, mislim da ne bi bilo dobro u Splitu - tvrdi Vulić, te zaključuje:

- Sad bi ovaj naslov svima trebalo dati krila da se još bolje i više radi za iduću sezonu jer se ove sezone dokazalo da Hajduk može parirati svima u samom vrhu. Nakon dugo vremena Hajduk sad ima jednu stabilnu momčad i ako se svi zadrže na okupu, uz još jedno-dva pojačanja, mislim da može probati ići na titulu.

>>> Slavlje na splitskim ulicama

Ključne riječi

Komentara 22

DA
dami
08:36 27.05.2022.

Hajduk nikad neće biti prvak, pa da imaju i dvije Iris Rajačić

ZA
!zagreb!
08:24 27.05.2022.

Ovaj konzumirao neke sumnjove supstance. Sljedeće godine je Osijek drugi.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:09 27.05.2022.

Legenda bijelih: Hajduk svima u Hercegovini, Šumadiji i Sandžaku može parirati, iduće sezone može i do titule prvaka Dalmacije jer Rijeka posustaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije