Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Lani u devet kola dva, sada u četiri već tri boda

PPD Zagreb PSG
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
09.10.2018.
u 19:24

Burić je sa sedam pogodaka bio najefikasniji među “plinarima” i nije imao nijedan promašaj

Rukometaši PPD Zagreba lani su u elitnoj skupini Lige prvaka osvojili samo šest bodova u 14 utakmica. Nakon četiri odigrane utakmice ove sezone već imaju tri boda i sva tri osvojena su na gostovanjima, dva u Flensburgu i jedan u nedjelju u danskom Skjernu (31:31).

Ne sjećamo se kada su posljednji put zagrebaši nakon četiri kola u skupini Lige prvaka bili na petom mjestu. Uvijek bi bili sedmi ili osmi. A zamislite, tek su jednu utakmicu “plinari” odigrali u zagrebačkoj Areni, i to protiv najjačeg suparnika, PSG-a. U redu, bili su domaćini Pick Szegedu, ali u ipak dalekom Osijeku.

PPD Zagreb PSG
1/7

– Možda smo mogli do drugog boda, ali i ovim jednim smo prezadovoljni. Jer, Skjern je jedna izuzetno kvalitetna ekipa, puna rukometnih zvijezda. Istina, neki imaju više od trideset godina, ali igraju kao mladići, poput Mogensena i Eggerta koji su nam zajedno dali 12 pogodaka – rekao je Senjamin Burić, kružni napadač PPD Zagreba.

Burić je sa sedam pogodaka bio najefikasniji među “plinarima” i nije imao nijedan promašaj.

– Mislim da sam u jednoj utakmici za Nantes imao šest od šest u Ligi prvaka – istaknuo je.

Kakav je bio dogovor na time-outu uoči zadnjeg napada, kada je do kraja ostalo 22 sekundi.

– Dogovor je bio da se igra sedam na šest pa, kome se pruži najbolja prilika, da šutira. Ispalo je na Bičanića čiji je šut blokirala danska obrana. Opet, nismo nezadovoljni, ovaj nam bod puno znači u borbi za plasman u osminu finala – istaknuo je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Suradnja s Arberom Ćerimijem bila je vrhunska u Skjernu?

– Nije bilo loše. Ali mi se tek upoznajemo, uigravamo. Još uvijek nismo uigrali sve akcije. A kad se malo bolje upoznamo, bit će to još puno, puno bolje. Samo nam treba vremena – istaknuo je Burić.

Do sljedeće utakmice u Zaporožju ništa ne igrate?

– Imamo cijeli tjedan za pripremu što je dobro. Ako pobijedimo Motor, onda smo napravili velik posao – zaključio je Senjamin Burić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije