Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islandski izbornik

Lagerbäck: Sumnjam da Kovač može puno toga promijeniti

Lagerback
Foto: Tony Marshall/Press Association/PIXSELL
12.11.2013.
u 09:48

– Kovača ne poznajem dobro, ali mislim da promjena trenera pet treninga prije utakmice ne može puno toga promijeniti. On ne može nešto napraviti u tako malo vremena – rekao je Lagerbäck.

Islandski nogometni preporod zainteresirao je europsku javnost. U ponedjeljak je tako njemački Kicker objavio veliki tekst o otoku sa 300 tisuća stanovnika koji se bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a danas ugledni britanski Guardian donosi intervju s čovjekom koji je preporodio reprezentaciju, izbornikom Larsom Lagerbäckom.

– Naš savez nije najbogatiji, ali nitko ne prigovara i ne žali se. Uzmite za primjer naša putovanja. Jednom smo let za Cipar šest sati čekali u Londonu i nitko nije rekao ni riječi – kaže islandski izbornik.

'Win-win' situacija

Kad je Lagerbäck prije tri godine preuzeo reprezentaciju, Island je bio slabije plasiran od Lihtenštajna. Danas se bore za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

– Tada nismo postavili nikakve ciljeve. Nije bilo govora o tome da moram izboriti dodatne kvalifikacije. Ali ne bih prihvatio ovaj posao da nisam znao da je reprezentacija sposobna za to.

Island nema što izgubiti u dodatnim kvalifikacijama s Hrvatskom.

– Naravno da bi bilo veliko razočaranje da se ne plasiramo kad smo ovako blizu, ali smo u "win-win" situaciji. Nitko nije vjerovao da ćemo doći ovako daleko.

Lagerbäck je osim Islanda i Švedske vodio i Nigeriju. Što je naučio iz toga?

– Iza svake uspješne momčadi je ideja kako igrati nogomet. Uzmite za primjer Španjolsku ili Barcelonu. Ako nemaš ideju kako igrati nogomet, teško ćeš išta ostvariti.

Lagerbäck ne govori islandski.

– Razgovaramo na engleskom. Neki igrači govore švedski, ali kad smo u grupi, razgovaramo na engleskom.

'Kovača ne poznajem dobro'

Ključni igrači reprezentacije su Gylfi Sigurdsson i legendarni Eidur Gudjohnsen.

– Gudjohnsen nije bio s nama od početka zbog ozljede, ali je veliki profesionalac i zna sve o nogometu. Gylfi je sjajan. Fantastičan je nogometaš i timski igrač. Njegov se doprinos za Island mjeri u zlatu.

Lagerbäck se osvrnuo i na Niku Kovača koji je na klupi Hrvatske zamijenio Igora Štimca.

– Jako je teško predvidjeti kako će se promjena trenera odraziti na momčad. U posljednje četiri utakmice imaju tri poraza i remi tako da atmosfera u momčadi nije najbolja. Kovača ne poznajem dobro, ali mislim da promjena trenera pet treninga prije utakmice ne može puno toga promijeniti. On ne može nešto napraviti u tako malo vremena.

>> 'Sa snijegom i kišom smo se sretali, ali vjetar je problem'

Komentara 4

Avatar Pablo 69
Pablo 69
12:20 12.11.2013.

Ma vidjet ce on kako se igra nogomet. Mislim da cu stavit 100€ na nas hcp. ;)

Avatar myrhael
myrhael
11:08 12.11.2013.

A bumo videl

PI
pidohca
11:54 12.11.2013.

to ti samo sebe tješiš,.....da osta štimac ti bi ima kakvu takvu sliku o formaciji i o igračima,....no,kovać će SIGURNO uvesti svoje (nove) zamisli+što u prvih jedanaest ide par novih tebi nepoznatih igrača.ako se uđe u utakmicu ozbiljno nećemo imatii problema,ali ako se svati,lako ćemo....i izgubimo,onda kompletno rukovodstvo HNS-a triba dati ostavku(ono šta reka štimac,jedino je točno reka)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije