Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe Pletikosa

'Sa snijegom i kišom smo se sretali, ali vjetar je problem'

'22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija. Stipe Pletikosa.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
12.11.2013.
u 08:00

– Kovač je donio dosta promjena, postavio je priličan broj novih zadataka pred nas

Nametnuti se uspavanim zvijezdama i zvjezdicama, barem u trenucima kada navlače kockasti dres, bio je primarni cilj Nike Kovača u prvim susretima s momčadi. Probuditi društvo. Vremena nema, alarm zvoni, za spasiti stvar ima tek tjedan dana... Srećom, i najlakšeg suparnika. Odabrao je bivši kapetan čvrst pristup, vidjelo se to na prvom treningu. On je nekad bio lakšeg intenziteta, trčkaralo se i prepričavalo tko je gdje bio. Ali ne i kod Kovača. Igrači su pod južnu tribinu stizali uspuhani, pokisli, rumeni, iscrpljeni... Iako je trening trajao možda sat vremena, izgledali su izmučenije nego nakon ligaških utakmica.

Mnogo novih zadataka

– Kovač je donio dosta promjena, postavio je priličan broj novih zadataka pred nas – prenio je Pletikosa budući da su treninzi, logično, zatvoreni, a tek prvih nekoliko minuta fotografi smiju odraditi svoj dio posla.

– Vjerujem da će sve te stvari koje se događaju oko nas djelovati na nas pozitivno te da će nas Kovačeve novosti odvesti u Brazil. Ima novi način razmišljanja, treniranja, igranja... – dodala je splitska hobotnica.

Je li vam žao što vas nije dočekao Štimac? Kako ste prihvatili smjenu?

– Otkazi trenerima su sastavni dio posla. Nastavit ćemo tamo gdje nas je Igor ostavio. Kovač se uvijek znao postaviti kao kapetan, a tako je i sad. Usto, svjesni smo da se odnos igrač – trener ne smije narušiti bez obzira na to što se dugo znamo.

Iako za naše prilike ekstremni, u Zagrebu su vas dočekali tek skromni “islandski” uvjeti. Najavljuje se tamo i minus 10 stupnjeva.

– Bit će nezgodno, najviše zbog vjetra koji najavljuju. Sa snijegom i kišom smo se svi dosta puta susretali, ali mislim da će nam vjetar biti problem, jer Islanđani pokušavaju dugim loptama doći blizu šesnaesterca. Vjetar je nepredvidiv, teško se pripremiti na njega, a i davno su prošla moja iskustva s njime. Nekad sam često igrao na buri, no u Rusiji vjetra nema... Islanđani nisu slabi ako su u doigravanju, a podsjećaju me na Škote.

Tata Cico nije dao savjet

Nikica Jelavić o opasnostima uvjeta za igru kaže:

– Sve je u glavi, ako niste pravi, sve vam smeta. Izbornik upozorava na koncentraciju, jer je utakmica na Islandu ključna.

Kranjčar je o imenjaku na izborničkoj klupi dodao:

– Niko nam je svima bio uzor kao kapetan, na terenu i izvan njega. Kao trenera ga još ne poznajem pa ga ne mogu usporediti s prethodnicima, ali sam siguran da će svoj pristup i mentalitet prenijeti na nas igrače i da će nas potpuno pripremiti.

Igrali ste s Eidurom Gudjohnsenom, poručio je da vas čeka pakao!

– Bili smo zajedno u Tottenhamu, na njega ćemo posebno paziti.

Je li vam tata Cico kao bivši izbornik dao kakav savjet?

– Presretan je što me uopće vidio, skupa smo ručali u nedjelju, a teme su bile obiteljske.     

Komentara 3

Avatar Topgen
Topgen
10:07 12.11.2013.

Odigrajte tamo 0:0 pa cemo festat u uzvratu.

Avatar KRALJ
KRALJ
15:46 12.11.2013.

cuj ovoga, vec trazi opravdanje u vjetru, ako nije vjetar onda su sudci, bla bla... vjetar ce jednako smetati i Islandjanima, logicno

AS
asi2013
11:46 12.11.2013.

Ta utakmica će biti nenormalna a na to Islanđani i idu. Kasno je da se bilo što učini, jedino suci mogu odgoditi utakmicu ako bude 10 cm. snijega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije