Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islandski izbornik

Lagerbäck: Igrali smo bez mozga kao i protiv Hrvatske

Lars Lagerback
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
04.07.2016.
u 10:01

Postigli smo više nego što smo očekivali, pa ne možeš očekivati da pet posto stanovnika dođe na jednu nogometnu utakmicu! Hvala Bogu da nismo Kina! - zaključio je Heimir Hallgrimsson, pomoćnik izbornika Larsa Lagerbäcka

Čudo zvano Island na Euru je trajalo do četvrtfinala. Nakon poraza od Francuske 5:2 srca su im bila puna, prevladavao je ponos, te su se okrenuli kvalifikacijama za SP, gdje su u skupini s Hrvatskom, Turskom, Ukrajinom, Finskom i Kosovom.

- Uvijek je teško na ovoj razini, a ako pogledate kvalifikacije za SP, Island je u vrlo teškoj skupini. No, kad pogledate dob naših igrača, svijetla je budućnost pred njima. A klubovi i savez trebali bi novac zarađen na Euru uložiti u važne nogometne projekte, za razvoj mladih igrača - poručio je izbornik na odlasku Lars Lagerbäck, prenosi Goal.

- Bilo je baš kao kad smo gostovali kod Hrvatske u doigravanju za plasman na SP u Brazil. To je stvar glave, igrači su naporno radili i jako htjeli uspjeh, ali nisu koristili mozak kao uobičajeno dotad. Nisu bili dovoljno oštri u odlučivanju, radili su smiješne pogreške i nisu se branili kao momčad. A kada bi osvojili loptu, bili su vrlo, vrlo pasivni. No, važno iskustvo i samo sam im rekao da to zapamte i posesu sa sobom u daljnje bitke.

Potom je Lagerbäck iznenadio:

- U početku sam bio protiv proširenja Eura na 24 momčadi, ali nekako sam se predomislio. Sve više zemalja ima igrače u najjačim ligama. Može se raspravljati je li natjecanje predugo s obzirom na naporne sezone igrača, ali imamo odlične utakmice, a Europa je postala kontinent nogometa.

Nakon odlaska Larsa Lagebäcka, Island će voditi sadašnji pomoćnik Heimir Hallgrimsson, koji je inače zubar.

- Nadam se da nas načeku u Reykjaviku neće gađati jajima! - rekao je Hallgrimsson.

- Navijači su pokazali da nas cijene, ali super je i što su igrači pokazali da cijene navijače. Zanimljivo je da smo izgubili 5:2, a dok su francuski navijači otišli kući, islandski su bili na tribinama i bodrili nas!

- Ponosni smo što smo Islanđani, ne samo zbog igara nego posebno zbog navijača. Oni su 'obojali' ovo natjecanje, bili su naš ponos, sretni i veseli kamo god došli, bez ikakvih izgreda... - rekao je Hallgrimsson.

 

- Mislim da će igrači tek za koji dan, kad im se slegne i kad počnu čitati novine, što se pisalo o nama, postati svjesni što su napravili. Ovo iskustvo će im promijeniti živote.

- Naravno da smo postigli više nego što smo očekivali, pa ne možeš očekivati da pet posto stanovnika dođe na jednu nogometnu utakmicu! Hvala Bogu da nismo Kina! - zaključio je 
Heimir Hallgrimsson.

Komentara 10

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:07 04.07.2016.

sad mi jasno zašto komšije prate svjetska i evropska uz tv

JJ
jjurica
12:58 04.07.2016.

Trener je dao ostavku , a do kud je dogurao! Čačić kaže da su oni puno postigli. Ni ne pomišlja na ostavku! To samo ima kod nas!

IK
Ikonoklast
11:08 04.07.2016.

Zanimljivo je kako na islandu glavni trener odma kaze da novac od eura treba izdvojiti za razvoj mladih,tj. infrastruku, a u nas trener cacic tu lovu uopce ne spominje, nego spominje bobana,ciru i teroriste. infrastruktura i teroristi, to drzava treba rjesit. pare od eura? pitaj sukera i mamica di idu. I onda se cudimo kad raja poludi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije