Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacionalni Velšani

Prije tri godine Srbi su ih gazili 6:1, Hrvati ih dobili dvaput, a sad idu po Euro!

Wales - Belgija
Foto: Reuters
1/9
03.07.2016.
u 08:12

Jedan od junaka prekjučerašnje pobijede protiv Belgijaca (3:1) bio je Hal Robson-Kanu, 27-godišnji napadač koji trenutačno nema klub

Imali su Velšani tijekom povijesti velike nogometne zvijezde poput Iana Rusha, Ryana Giggsa, Marca Hughesa, no nikada u toj zemlji nije vladala ni približna euforija kao ovih dana. Za sve su “krivi” Gareth Bale, Aaron Ramsey i ostalo društvo koje je izborilo plasman u polufinale Eura.

Taylor: Zar imamo premijera?

Prvo su u skupini osvojili prvo mjesto ostavivši iza sebe Engleze, Slovake i Ruse, potom su u osmini finala pobijedili Sj. Irsku, a sada iznenađujuće preko Belgije stigli do polufinala protiv Portugala.

A prije nepune četiri godine ti Velšani u kvalifikacijama za SP 2014. dvaput su gubili od Hrvatske, a Srbija ih je u Novom Sadu prije tri i pol godine nokautirala sa 6:1!

No, sadašnji izbornik Chris Coleman preživio je ta fijaska, pomladio momčad, te stvorio reprezentaciju koja sada sanja i o europskom naslovu.

Jedan od junaka prekjučerašnje pobijede protiv Belgijaca (3:1) bio je Hal Robson-Kanu, 27-godišnji napadač koji trenutačno nema klub, jer mu je istekao ugovor s engleskim drugoligašem Readingom. Kada su Robsona-Kanua na presici pitali tko je bolji igrač, Ronaldo ili Messi, rekao je:

– Obojica su sjajna, ali nijedan nije najbolji na svijetu. Taj je u velškoj svlačionici, a zove se Gareth Bale.

Lijevi bek Walesa Neil Taylor kaže da je sada najvažnije ne podleći euforiji.

“Ne smijemo podleći euforiji iako, kad vidimo slike iz domovine, shvaćamo da bi 6. srpnja, na dan polufinala s Portugalom, u našoj zemlji mogao biti praznik. Ionako će mnogi glumiti da su bolesni da ne idu na posao, zar ne?!

Velšanima je na velikom uspjehu čestitao i premijer Velike Britanije.

– Zar imamo premijera – zapitao se velški igrač Taylor.

Pa David Cameron!

– Uh, mislio sam da je on otišao, zato mi nije bilo jasno – izvukao se Taylor.

Bez Ramseya u polufinalu

Velški izbornik Coleman također spušta loptu na zemlju.

– Mnogi sanjaju već o naslovu, ali daleko smo mi od toga. Nemojte zaboraviti da smo mi debitanti na Europskom prvenstvu – rekao je Coleman i naglasio:

– Uoči Eura gotovo svi našu su reprezentaciju doživljavali samo kroz Garetha Balea. On je nesumnjivo naš vođa, ali ipak tek jedan dio ovog uspjeha. Imali smo i prije fenomenalnih igrača poput Iana Rusha i Ryana Giggsa, no tim reprezentacijama uvijek je nešto nedostajalo. Mi smo sad prije svega momčad, zato smo stigli ovako daleko.

U cijeloj euforiji ima i jedna vrlo loša vijest za Velšane – zbog žutih kartona polufinale neće igrati njihov drugi najbolji igrač Aaron Ramsey.

Komentara 18

ĆA
ćaćaća
11:36 03.07.2016.

ajde naka su i srbi nekog gazili :)))

ZE
zecco
14:21 03.07.2016.

U ovom članku niste spomenuli Johna Toshaka, koji je bio prvo zvijezda Velšana, 70-ih godina je igrao u Realu Madrid. A treba pomenuti i Craiga Bellamyja koji je igrao za Walles do prije nekoliko godina i još poneke Wales jee od 3 male britanske nacije (Škotska, Sjeverna Irska, Wales), dosada bio nekako totalno u zapećku, najeuspješniji. Škoti su dosada bili 6 puta na svjetskim prvenstvima , Sjeverni Irci 2 puta (1982, 1986) 1982. su čak prošli skupinu pobjedivši tadašnju repku Jugoslavije koja je ispala), a Wales samo jednom davne 1958. Na EP-ovima nije bio nitko od njih 3 do sada, ovo je i za Velšane i Sjeverne Irce po prvi put. Ali iako su Sjeverni Irci ukupno bili uspješniji, jedina zvijezda koju su imali u povijesti bio je George Best, inače sve ostalo anonimci.

TA
tajgan
15:18 03.07.2016.

srbi nekoga dobili?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije