Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ibrahimović na potezu

Ladić: Bolje da Šemper ne brani, bojim se da bi ga uništili

16.09.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 1. kolo, GNK Dinamo - Arsenal FC. Eduardo Dos Reis Carvalho.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
15.03.2016.
u 13:16

– Čemu govoriti o Eduardovu kiksu, pa njegov trener Zoran Mamić kaže da Eduardo ima pravo na kiks. Samo, da mi je znati čime je on to pravo zaslužio...

Kad se počelo govoriti da Dinamo dovodi Eduarda, malo je tko povjerovao da će vratar s takvim životopisom, k tome i vratar portugalske reprezentacije, doći u Maksimir. No, plavi su uspjeli u svojoj nakani.

E, sad je drugo pitanje jesu li napravili dobar posao, iako je sigurno on bolje rješenje od odbjeglog Migliorea, mlakog Sandomierskog. No u posljednje vrijeme, još od ljeta, sve su češće greške ovog iskusnog vratara, posljednju je napravio protiv Lokomotive.

Talenti su nestali

– Ne znam je li kriv za taj gol, ali sigurno je mogao obraniti, malo ga je “zaljuljalo” – kaže iskusni Ivan Katalinić, i sam nekoć vratar, potom trener vratara i prvi trener.

– Čemu govoriti o Eduardovu kiksu, pa njegov trener Zoran Mamić kaže da Eduardo ima pravo na kiks. Samo, da mi je znati čime je on to pravo zaslužio – oštar je bivši vratar plavih Dražen Ladić.

Osim Eduarda, plavi u svlačionici imaju Antonija Ježinu te mladog Adriana Šempera.

Šemper je stigao iz čudesne generacije ‘98., sjajno je branio lani na Europskom prvenstvu u Bugarskoj pa na SP-u u Čileu, isto tako odličan je bio u Ligi prvaka mladih. Po svima, on je vrhunski talent i možda je vrijeme da dobije priliku. Ako može Donnarumma sa 17 braniti u Milanu, zašto ne bi mogao Šemper u Dinamu, pogotovo sad kad plavi nemaju europskih utakmica.

– Ne, ja ga ne bih stavio – izravan je Ladić, a još je bio izravniji kad smo mu pod nos stavili Donnarummu.

– Da, ali Dinamo nije Milan. Da stane na gol, lako bi mogao završiti kao prijašnji dečki koji su isto tako bili talentirani, poput Lončarića i Zelenike. Dečko će primiti prvi gol i odmah će ga maknuti – dodao je Ladić, koji je na vratima Dinama izdržao 802 utakmice.

No, ne bude li branio, mogao bi otići iako je tek potpisao novi ugovor s plavima. Chelsea je već bio u Maksimiru, plavi su odbili ponudu.

– O Šemperu nećemo razgovarati bez osam milijuna eura – ispratio je direktora sa Stamford Bridgea Zoran Mamić.

No, koliko znamo, nije Chelsea jedini, na ljeto bi u Maksimir mogla sletjeti ponuda od deset milijuna eura i plavi će ostati bez ovog bisera. Šemper je priključen prvoj momčadi, dobio je i svoj “boks” u svlačionici prve momčadi, ali još nije dobio priliku u prvoj momčadi.

Ibrahimović na potezu

– Eduardo je neke utakmice branio dobro, druge loše. Sad, je li vrijeme da Šemper dobije priliku, nije na meni da govorim. To mora reći trener golmana u Dinamu, a prvi trener njegovo bi mišljenje trebao uvažiti. Znate, kad je Ivić bio trener Hajduka, a ja trener vratara, ja sam rekao da treba braniti Pudar, a ne Varvodić. Pa u reprezentaciji prije utakmice s Kostarikom zvali su me Ćiro i Srebrić. Ćiro je želio da brani Mrmić, ja sam rekao – Ladić. Jer, ako brani Ladić, imaš obojicu, a ako staviš Mrmića, a bude branio loše, izgubio si obojicu – prisjetio se Ivan Katalinić.

Dinamo je već lutao s golmanima, Eduardo se bio preselio na klupu nakon dva pogotka primljena u bliži kut, ali onda im se nije svidio ni Ježina pa se vratio Eduardo, tako je bilo i kod Zelenike.

– Moje je mišljenje da bi za mladog golmana bilo najbolje da počne na startu sezone. Ma, Dinamu u HNL-u ni ne treba golman, treba mu samo za Europu – zaključio je Ivan Katalinić.

Dakle, na potezu su Zoran Mamić i trener golmana Miralem Ibrahimović.

>>Mamić: Ne znam što se događa Eduardu i zašto prima jeftine golove

Komentara 16

MA
magnum2013
14:05 15.03.2016.

Evo nam opet "novinara" Večernjeg lista i "analize" isplativosti dovođenja igrača.Ovaj puta se u dubiozne analize upustio Junaci. Sutra će sa svojom "pričom" Dasović, Ledinski, Jurišić, a nakon toga druga liga "novinara" VL, Halar, Delać Vanja....i ostali "novinari" po naruđbi. Svi će oni pronaći greške Dinama , a u svojoj sredini nikada ne pronalaze greške. Nisam znao kuda strpati vijest o radu novinara VL pa ću iskoristiti ovaj članak o Dinamu, budući da u radu protiv Dibnama "novinari" VL provode najviše vremena. Nitko više o njima ne mari i ne smatra ih ozbiljnim novinarima i dozvoljavaju im da svoj list koriste za blaćenje njihovih neistomišljenika. Sa druge strane mogli smo pročitati vijest kako Večernji list mora isplatiti 40.000 Kn Ostojiću zbog niza izrečenih netočnih izjava, čitaj laži. Eto tako funkcioniraju "novinari" VL. Jad i bijeda

DU
Deleted user
14:13 15.03.2016.

Našao se pravi komentirati Eduardove pogreške. Kao da smo svi mi senilni pa se ne sjećamo Ladićevih remek djela na golu Dinama i reprezentacije.

SX
sudbina x
13:49 15.03.2016.

Šempera na gol, Mamiću...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije