Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali nogomet

Za ovogodišnju Kutiju šibica stigla neočekivana prijava

Kutija šibica
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
10.11.2017.
u 16:57

Na Kutiji šibica nastupit će i momčad tražitelja međunarodne zaštite iz prihvatilišta u Zagrebu i Kutini u organizaciji hrvatskog Crvenog križa

Predzadnjeg dana prijava za 47. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica u Dom sportova su stigli predstavnici Hrvatskog Crvenog križa u pratnji nekolicine tražitelja međunarodne zaštite iz prihvatilišta u Zagrebu i Kutini kako bi na turnir prijavili svoju momčad Croatian Red Cross All Star sačinjenu od mladića iz Irana, Iraka i Afganistana.


 
- Želja nam je ove godine uključiti ekipu tražitelja međunarodne zaštite u malonogometni turnir Kutija šibica kako bi poslali jednu zajedničku pozitivnu sliku o njihovom boravku u Hrvatskoj - poručio je Tomislav Marjanović iz Službe za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa.
Kutija šibica
1/5

- Tražitelje u prihvatilištu uključujemo u inicijalnu integraciju kroz sportski, kulturni i javni život te ih pokušavamo što više uključiti u hrvatsko društvo, a pri tome imamo jako dobru suradnju s lokalnom zajednicom. Ovo je njihova prilika da se pokažu u pravom svjetlu onakvima kakvi oni doista jesu te da ih naši sugrađani bolje upoznaju i da se tako razbijemo predrasude koje ih često prate - nastavlja Marjanović dodajući:

- Hvala ustanovi Upravljanje sportskim objektima što je prepoznala važnost našeg rada s njima te što nam je izašla u susret s ovom prijavom. Nastup na Kutiji šibica njima će svakako biti veliki poticaj da se uključe u hrvatsko društvo - zaključuje Marjanović.
 
- Pri prihvatilištu imamo tim za psihosocijalnu podršku budući da nam stižu ljudi koji su vidno sniženog raspoloženja te se zatvaraju u svoje sobe a mi ih raznoraznim aktivnostima nastojimo pokrenuti. Iako postoji niz kreativnih i tehničkih radionica nekako se najveći broj njih fokusira na sport a rezultati koje dobivamo takvim radom su zbilja odlični - potvrđuje i Sven Novosel, socijalni radnik u zagrebačkom prihvatilištu.

Kutija šibica
1/5

 
Jedan od nogometaša koji će nastupiti za Croatian Red Cross All Star je i 17-godišnji Afganistanac Mustafa Safi koji je u Hrvatsku.
 
- Ja sam igrao nogomet i u svojoj domovini. Na turnir se prijavljujemo kako bismo razbili predrasude o nama. Nadamo se što boljem rezultatu“, poručuje Mustafa u ime svojih suigrača.
 
Podsjetimo se, ovogodišnje izdanje, 47. po redu,  Malonogometnog turnira Kutija Šibica održavat će se od 25. studenog do 28. prosinca 2017. godine. Prijave su otvorene još danas (petak 10.11.) i sutra (11.11.). Uz osobnu prijavu na adresi Trg Krešimira Ćosića 11, momčad se može prijaviti i putem službene stranice turnira www.kutija-sibica.hr.

Upisnina za turnir za seniore i veterane (1979. i stariji) iznosi 1000 kuna po momčadi dok je cijena prijava za žensku ekipu po prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića prepolovljena na 200 kuna po ekipi zbog čega će biti udvostručen nagradni fond za pobjednice ženskog turnira.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 1

DU
Deleted user
19:30 10.11.2017.

nek ideju delat a ne igrat nogomet...bar si budu zaradili za stan i hranu... tak se nek integrijaju u hrvatsko drustvo...oni dobe sve a nasa gerijatrija glumi noje e po kontejnerima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije