Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI FUTSAL

Prvakinje za svega 100 tisuća kuna

futsal
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.03.2017.
u 19:55

- Kod nas nijedna igračica ne dobiva novac za igranje. Od kluba svaka igračica dobije kompletnu oprem

Malonogometašice MC Plus postale su druge prvakinje Hrvatske u futsalu. Naslijedile su na tronu Split Tommy, i to nakon super uzbudljive završnice trećeg turnira. Naime, igračice MC Plusa nakon što su pobijedile Kozakiv s 9:0 čekale su ishod utakmice između Alumnusa i Super Chicksa. Da bi postale prvakinje, Alumnus nije smio pobijediti sa šest i više razlike. Završilo je 5:0 s tim da je Alumnus imao stativu četiri sekunde prije kraja.

– Kod 3:0 za Alumnus nisam mogao više gledati. Izašao sam izvan dvorane i šetao okolo dok mi nisu javili da smo prvaci rekao je Danijel Jandrečić, alfa i omega kluba.

Sve je počelo u zagrebačkom mjestu Horvati.

Za početak treće

– Prije tri godine krenula je županijska ženska nogometna liga, a kako je tvrtka MC Plus, gdje sam zaposlen, bila sponzor, osnovao sam tamo ženski klub. U ligi je igralo čak desetak klubova. Utakmice su se igrale petkom. Prve dvije sezone bilo je super, a onda je počelo osipanje klubova i igračica. Kako više nije bilo lige, igrali smo samo prijateljske i revijalne utakmice, uglavnom preko ljeta rekao je Danijel.

Prvi nastup na jednom futsal turniru MC Plus imao je 2015. godine, kada se igrao prvi Zagreb Winter Cup.

- Anita Straka i Petra Bijelić pitale su me bih li mogao prijaviti sastav za to natjecanje. Gazda tvrtke Nervad Mešić je pristao, a kako u tom trenutku nismo u klubu imali nijednu igračicu, njih dvije su dogovorile roster. I na kraju smo osvojili treće mjesto, to je bio velik uspjeh istaknuo je Jandrečić.

U ljeto 2015. stigao je poziv iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Pitali su nas želimo li igrati prvo prvenstvo Hrvatske u ženskom futsalu. Pristali smo i na brzinu registrirali klub, doveli igračice i zaigrali. Nismo ništa očekivali te prve sezone. Trebalo je igrati deset klubova, ali su Osječanke odustale dva dana prije prvog od ukupno tri turnira. Na kraju smo osvojili zadovoljavajuće treće mjesto, govori Danijel.

Klub je uglavnom sponzorirala tvrtka MC Plus.

Igra se za opremu

- Kad sam gazdi Mešiću došao s idejom da igramo prvo prvenstvo Hrvatske u ženskom futsalu, odmah me pitao koliko bi to koštalo. Rekao sam da će manji sponzori namaknuti 15.000 kuna, a da njegova tvrtka doda još 20.000 kuna. Rekao je da nema problema. No, troškovi su u međuvremenu porasli na 80.000 kuna. Na opremu nam je otišlo 25.000 kuna rekao je Danijel.

U novu sezonu MC Plus ušao je igrački jači, došle su Matea Javorović i Izabela Lojna iz Osijeka. Pripreme su počele 15. listopada prošle godine i za ovogodišnju dvoransku sezonu budžet je bio 90.000 kuna. Klub je doveo trenericu za kondicijske pripreme Anu Franju, a za glavnog trenera došao je Marko Starčević.

- Najveća stavka u troškovima je najam dvorane SC Lučko. U planu je da za nekoliko godina sagradimo vlastitu dvoranu za treninge. Ostala sredstva idu na putovanja, smještaj, hranu. Kod nas nijedna igračica ne dobiva novac za igranje. Od kluba svaka igračica dobije kompletnu opremu – istaknuo je Danijel.

Jeste li za to da se mijenja sustav natjecanja, da se uvede doigravanje? Tako bi se izbjeglo pravilo boljeg omjera primljenih i danih pogodaka.

- Da, treba uvesti doigravanje pa da dvije najbolje ekipe te sezone odluče međusobno o prvaku. Nažalost, da se igra Prva hrvatska ženska futsal liga po uzoru na mušku nema smisla jer bi troškovi bili preveliki, a i većina igračica futsala igra i veliki nogomet pa bi to bilo nemoguće uskladiti istaknuo je Danijel.

Sada slijedi poduža stanka, barem što se tiče ženskog futsala.

- Treba se dobro pripremiti za sljedeću sezonu gdje ćemo igrati četiri natjecanja Zagreb Winter Cup, prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i Kutija šibica - zaključio je Danijel Jandrečić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije