Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVI ROĐENDAN

Gvardiol je kupio kuću roditeljima i vozio se tramvajem: Sin ribara želja je svih svjetskih velikana

FIFA World Cup Qatar 2022 - Croatia Press Conference
GARETH BUMSTEAD/REUTERS
23.01.2023.
u 13:58

Na današnji dan 23. siječnja 2002. u Zagrebu je rođen Joško Gvardiol, dragulj hrvatskog nogometa i jedan od najboljih stopera u Europi

Na današnji dan prije točno 21 godinu rođen je Joško Gvardiol, novi lider hrvatske nogometne reprezentacije i budući veliki transfer njemačkog RB Leipziga. Stoper vatrenih nakon senzacionalnih nastupa na svjetskom prvenstvu dobiva ponude od svih europskih divova, posebno su prema pisanju medija zagrizli engleski prvoligaši. Sin ribara Tihomira iz Novigrada (zadarskog, nap. a.) imao je tri velike želje: zaigrati za Dinamo, kasnije za reprezentaciju, a onda i negdje u Engleskoj.

Dvije je ostvario, a treća je također vrlo izgledna jer za njega su ozbiljno zagrizli otočki velikani Chelsea i Manchester City. Iz dana u dan možemo čitati o tome kako se pred njega bacaju milijuni eura, ali njega kao da to ne dira, i dalje je čvrsto na zemlji, čeka i trenira. Oduvijek je ovaj mladić oduševljavao svojom skromnošću, svima se u sjećanje urezalo kako je nakon prvijenca za seniorsku momčad Dinama sjeo u tramvaj i odvezao se kući.

Soccer Football - Bundesliga - RB Leipzig v Bayern Munich - Red Bull Arena, Leipzig, Germany - January 20, 2023 Bayern Munich's Eric Maxim Choupo-Moting in action with RB Leipzig's Josko Gvardiol REUTERS/Annegret Hilse DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO. Photo: Annegret Hilse/REUTERS
Foto: Annegret Hilse/REUTERS, ilustracija

– Nije čudno što je Joško išao tramvajem nakon utakmice, nije mu to prvi put. Išao je svaki put kad ga nitko od nas nije mogao voziti. Suprug i ja radimo, tako da ga nismo mogli uvijek voziti. Joško je nakon utakmice i pogotka bio sretan, ali znate, on vam je vrlo skroman – rekla je jednom prigodom njegova majka Sanja.

A isto tako Joško bi katkada nakon treninga u Maksimiru znao sjesti na tramvaj broj 11 i produžiti do Trga pa otići na Dolac praviti društvo ocu u ribarnici.

Kad je imao 15 godina, Joška su primijetili skauti milanskog Intera i željeli ga dovesti. On, njegova obitelj i menadžer odlučili su tu ponudu odbiti i karijeru graditi, polako, skromno i bez preskakanja koraka. Isplatilo se to već odlaskom u Leipzig, a Joško je tada odlučio svojoj obitelji vratiti zbog svega što su mu pružili u životu, pa im je kupio kuću u Rakitju

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - December 17, 2022 Croatia's Josko Gvardiol in action with Morocco's Youssef En-Nesyri REUTERS/Peter Cziborra TPX IMAGES OF THE DAY Photo: Peter Cziborra/REUTERS
Foto: Peter Cziborra/REUTERS

Iz Leipziga stižu poruke da ga nemaju namjeru pustiti uskoro, svjesni su i oni kakav dragulj stanuje kod njih. Tvrdio je to i njihov bivši trener Jesse Marsch, koji je krajem prošle godine rekao: "Nikad u životu nisam vidio igrača s takvim potencijalom kakav ima Gvardiol." No, bez obzira na namjere Leipziga, nakon ovakvih Joškovih predstava ponude će neprestano stizati, a nema sumnje da će mladi vatreni biti najbolji stoper gdje god da zaigra. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 1

BE
Berri
15:54 23.01.2023.

Svi govore o sinu ribara, a nitko da ga je Zdravko Mamić prepoznao i da je Zoran Mamić, najprije kao sportski direktor, a kasnije kao trener u Dinamu usmjerio karijeru mladog Joška. da je Joško otišao u Hajduk, danas bi igrao u Austriji ili u SAD-u i ne bi došao do reprezentacije. Najveća greška koji je Zdravko Mamić napravio je kad je otišao u Bosnu i Hercegovinu. Trebao je biti u Hrvatskoj i trebao se nagoditi s USKOK-om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije