Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završeno glasovanje

Kukočevi Bullsi proglašeni najvećom NBA dinastijom svih vremena

30.11.2021.
u 19:18

U očima europskih košarkaških novinara, influensera i poznatih sportaša iz drugih sportova (Rakitić, Courtois) Bulli su uvjelljivi pobjednici (46 posto) ispred Celticsa (24 posto)

Momčad Chicago Bullsa, koja je između 1996. i 1998. osvojila tri naslova NBA prvaka zaredom, izabrana je za najveću dinastiju NBA lige svih vremena. Tako je odlučeno u glasovanju europskih NBA fanova ali i nekih poznatih europskih sportaša iz drugih sportova (Ivan Rakitić, Thibaut Courtois), influencera i novinara u sklopu ankete nazvane "NBA 75 Euro Vote" posvećene obilježavanju 75. NBA sezone pri čemu je anketiran i ovaj Večernjakov novinar.

Premda su Boston Celticsi, između 1959. i 1966. osvojili osam naslova u nizu i to zahvaljujući ponajviše Billu Russellu, više glasova od njih dobili su Chicago Bullsi sa Michaelom Jordanom, Scottie Pippenom, Dennisom Rodmanom i našim Tonije Kukočem. "Bikovi" koji su tutnjali drugom polovicom 90-tih, od europskih glasača, dobili su čak 46 posto glasova što je skoro dvostruko više od durogplasiranih Russellovih Celticsa (24 posto).

Razlog tome zacijelo je i u tome što među glasačima gotovo da i nije bilo onih koji se uopće sjećaju Celticsa ih 60-tih godina prošlog stoljeća i što je Bullsima začina davao jedan Europljanin (Kukoč).

Na trećem mjestu zavšrili su Golden State Warriorsi iz razdoblja 2015. - 2018. (15 posto), četvrti su Los Angeles Lakersi iz 80-tih (12 posto) Magica Johnsona a peti opet Boston Celticsi, ali oni Larryja Birda, iz 80-tih godina.

U ovoj kampanji fanovi, novinari, influenceri i poznati sportaši glasovat će još i za najbolji NBA dres svih vremena, najbolji europski trenutak u NBA ligi te za prvu i drugu europsku momčad u kojoj su konkurenciji i tri hrvatska člana Kuće slavnih - Dražen Petrović, Toni Kukoč i Dino Rađa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije