Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA TRANSFER

Kujtim Shala: Jakirović je sigurno jako dobro analizirao Hoxhu, a Dinamo će biti prvak

Zagreb: Turnir Trofej Dinamo, Antonio Franja oprostio se od aktivnog igranja nogometa
11.01.2024.
u 11:11

Legendarni kosovski nogometaš Dinama i čovjek koji je igrao u prvoj utakmici u povijesti hrvatske reprezentacije za kosovske je medije komentirao transfer sunarodnjaka Arbera Hoxhe u Dinamo

Navijači Dinama su u ovom zimskom prijelaznom roku tražili nekolicinu pojačanja, među njima i onih ofenzivnih. Nakon što je iz Varaždina s posudbe povučen ljetos kupljeni centarfor Fran Brodić, Dinamo je još kupovao u domaćem dvorištu, u vidu lijevog krilnog napadača Slaven Belupa Arbera Hoxhe. 

Xoxha je u prvoj polusezoni smatran jednim od najboljih igrača lige kad se gleda na igrače izvan 'velike četvorke' HNL-a. U jesenskom dijelu sezone HNL-a je u dresu koprivničkog kluba upisao pet pogodaka i dodao jednu asistenciju. 

U domaćim medijima informacije o iznosu odštete variraju između iznosa od milijun i milijun i pol eura, a zanimljivo je da je riječ o prvom izravnom transferu iz Slaven Belupa u Dinamo u HNL eri, odnosno prvom nakon više od 50 godina. 

Hoxha je inače i reprezentativac Kosova za čiju je nacionalnu selekciju dosad upisao tri nastupa, a peti je nogometaš s Kosova koji je Dinamov igrač u klupskoj povijesti. 

Njegov transfer u Dinamo je komentirao upravo prvi kosovski igrač koji je zaigrao u dresu Dinama, Kujtim Shala koji je bio član plavih od 1989. do 1991. godine, upisavši 45 nastupa. 

VEZANI ČLANCI:

Osim toga, Shala je upisan i u povijest hrvatske reprezentacije kao čovjek koji je bio u postavi prve utakmice u povijesti naše reprezentacije, 1990. godine u prijateljskom ogledu protiv Sjedinjenih Američkih država.

- Ovo je odličan znak za Arbera. Riječ je o jako brzom lijevom krilu. Njegova vještina s loptom je fantastična i uvijek je u stanju kreirati prilike. Vjerujem da je trener Jakirović jako dobro analizirao Hoxhu. Osobno mu želim puno sreće i vjerujem da će na kraju sezone Dinamo osvojiti naslov prvaka - komentirao je Shala u razgovoru za kosovski GazetaBlic.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije