Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE NAJAVE

Krznar: Napadači nam imaju ‘dinamita’ za jednu lijepu noć u Belgiji

Genk: Damir Krznar i Duje Čop na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Genka
Marko Prpic/PIXSELL
30.09.2021.
u 19:00

Genk je za svako uvažavanje, ali imamo mi dovoljno znanja i moći, nadam se da ćemo i trkački biti raspoloženi. S puno borbenosti možemo se nadati dobrom rezultatu – kazao je trener plavih Damir Krznar

Dinamo je jučer oko 10 sati ujutro odletio prema Belgiji, navečer je odradio i trening u Genku, isprobao travnjak na kojem će večeras od 21 sat u drugom kolu skupine Europske lige tražiti bod(ove) protiv belgijskog kluba. Iako je nominalno West Ham, od kojeg su plavi izgubili u Maksimiru s 0:2, najjači klub ove skupine, ne treba očekivati ništa manje tešku utakmicu u Genku. Dio optimizma plavi mogu temeljiti i na statistici sudara s belgijskim klubovima, koja je izuzetno pozitivna, u zadnje tri utakmice u Belgiji je slavio, dvaput nad Anderlechtom, a jednom je bio bolji od Club Bruggea. No s tim ne računaju u Dinamu, znaju da ih čeka izazovna utakmica.

– Genk je u prvoj utakmici kod Rapida dobio što je tražio, uzeo je puni plijen. Naše prvo gostovanje u Europskoj ligi sigurno neće biti lako, Genk je za svako uvažavanje, ali imamo mi dovoljno znanja i moći, nadam se da ćemo i trkački biti raspoloženi. S puno borbenosti možemo se nadati dobrom rezultatu – kazao je trener plavih Damir Krznar.

Triput u gostima bez gola

Optimizam mu može ponuditi i očito sve bolja forma napadača koji su se nazabijali protiv Orijenta i Slavena Belupa.

– Veseli napadačka forma, svi strijelci imaju “dinamita” i idemo u utakmicu puni vjere da ćemo nastaviti taj niz s pogocima i da će to biti dovoljno za jednu lijepu noć u Belgiji. Jako mi je žao što nam se ozlijedio Deni Jurić, ušao je u dobru seriju, ne samo realizatorski nego je i “špica” koja puno radi, ganja, ne daje stoperima mira. Odvlači stopere u dubinu pa daje prostora našim veznim igračima. Teško će ga biti nadoknaditi, ali imamo mi u našim drugim igračima slične profile.

Manje optimistično zvuči činjenica da Dinamo na zadnja tri gostovanja u Europi nije postigao pogodak.

– Takve se stvari dogode, ali ne stvara nam to pritisak jer znamo da možemo – kaže Krznar, koji je o današnjem suparniku dodao:

– Riječ je o izuzetno brzoj momčadi, a nije brza samo u trkačkom smislu nego i u kombinatorici. Lopta im brzo ide, imaju dobar pas tako da ćemo mi morati biti jako trkački raspoloženi da preveniramo fazu naše obrane, a onda ih nakon osvojene lopte i dobre tranzicije možemo ugroziti.

Svi govore o sjajnom strijelcu Onuachuu, visokom napadaču koji je u sjajnoj golgeterskoj formi. Genk je za njega tražio 25 milijuna eura, Nigerijac je želio u Englesku, ali ponuda nije stigla.

Sheriff je ozbiljna momčad

– Onuachu je mnogo zabio, ali nije jedini opasan, uvijek im jedno krilo ulazi unutra i približi se Onuachuu. Dosta smo se bavili tom problematikom i mislim da imamo rješenje za to.

Krznar nije mogao pobjeći od pitanja o Sheriffu, koji je u Ligi prvaka pobijedio Real u Madridu, a do skupine je stigao preko Dinama.

– Naglašavali smo da je Sheriff izuzetno neugodna momčad, rijetko se viđa momčad koja ima takvu direktnu brzinu. Znali smo kvalitetu Sheriffa, ali problem je što mi u tom trenutku nismo bili na pravoj razini. Pitanje je kakav bi sad bio sraz Dinama i Sheriffa, ali vjerujem da sad svi vide da se radi o ozbiljnoj momčadi.

>> Rakitića gađali čašom piva

Ključne riječi

Komentara 3

FR
freeshooter
19:35 30.09.2021.

Po najavi, odigrat ćemo napadački i fajterski...ah, konačno... pa tooo Profesore, mi smo Dinamo, konačno samo jako, samo naprijed, mi moramo igrati svoju napadačku igru na njihovoj polovici i igrati na pobjedu...nema kalkulacija, ajmooo dečki...ale ale dinamo ale...

DU
Deleted user
19:43 30.09.2021.

Ajmo Dinamo, idemo po pobjedu

GE
generacija57
19:34 30.09.2021.

Bumo vidli su rekli slepci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije