Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordan niz Lokomotiva

Kruno Simon: Zbog pada rublja moj klub štedi na čarter-letovima

07.08.2013., Zagreb - Dvorana sportskog centra Lucko. Pripremna kosarkaska utakmica uoci Europskog prvenstva u Sloveniji. Hrvatska - Makedonija. Kruno Simon. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
06.02.2015.
u 10:40

Jako mi je drago zbog Cedevitina prolaza u osminu finala Eurokupa. Još da Tomasa zaobiđu ozljede, bit će jako dobri

Dvadeset i šest koševa zabio je Kruno Simon za 16. uzastopnu pobjedu Lokomotiva u Eurokupu što je novi rekord ovog natjecanja. Lokosi iz Krasnodara nadjačali su Ploesti (92:79), a Hrvat je iz igre promašio samo jednu loptu (8–9).

– Kada bih tako šutirao u svakoj utakmici, bio bih Jordan. Ima doista utakmica kada ti se otvori i ne možeš promašiti. Zadovoljan sam kako igram u posljednje vrijeme, obično bolje igram poslije Nove godine.

Lokomotiv ima momčad za osvojiti Eurokup, no još je nekoliko favorita.

– Imamo momčad bolju od one koja je lani igrala Euroligu, no kandidati za naslov još su i branitelj naslova Valencia, Bayern, Unics i Popovićev Himki. Kad god sam gledao, Pop je igrao sjajno, onako za momčad.

Popović je kandidat za povratak u reprezentaciju, a Simon pažljivo prati sve reprezentativne kandidate.

– Nije baš da ovdje imam puno sadržaja pa sam uglavnom na internetu i televiziji i gledam jako puno utakmica. Svi igraju po planu osim mog cimera Žorića za kojeg mi je žao da nema bolji tretman u Fenerbahçeu.

O Eurobasketu u Zagrebu još ne razmišlja intenzivno.

– To bi trebao biti vrhunac ovog našeg naraštaja i tome se svi veselimo. Bit će mi žao ako Repeša više ne bude izbornik jer smo dobro surađivali, no ta odluka nije na meni. Mi igrači smo tu da se odazovemo tko god da je izbornik i da damo sve od sebe. Nadam se da će se napraviti simbioza s navijačima kakva je bila u Sloveniji.

Simon je već drugu godinu u Rusiji.

– Gavarite pa ruski? – pitali smo ga.

– Govorim. Nije da mogu nekoga braniti na sudu, ali mogu se sporazumijevati u svakodnevnom životu.

Osim jezika, nije nesklon ruskim specijalitetima.

– Prije mi boršč nije bio dobar, no sada mi je super ta juha od cikle i mesa s vrhnjem.

Nije mu mrzak ni ruski rubalj, no bolje je za njega što ima ugovor u eurima.

– Mi stranci plaćeni smo u eurima, a domaći igrači u rubljima i oni sada poprilično osjete pad rublja. Osjetimo to i mi kao momčad jer se štedi na čarterima, a ovdje su putovanja daleka. Kako Krasnodar nema izravnih linija s većim gradovima, mi kamo god idemo, moramo najprije letjeti dva sata do Moskve, a odande nam je najudaljeniji sibirski Krasnojarsk do kojeg se leti pet sati.

>> Tomas i Barać bi u završnici sezone mogli biti naš kapital

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije