Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australski izazovi

Kreću i naši na United kupu, prva će na teren Donna Vekić

Donna Vekić
Dino Stanin/PIXSELL
30.12.2022.
u 14:07

Nastupi na United kupu vrednuju se za ATP i WTA listu, a sudionici mogu osvojiti i do 500 bodova. Osiguran je i bogat nagradni fond koji iznosi 15 milijuna dolara. Prijenose gledajte na SportKlubu

Hrvatska mješovita teniska reprezentacija imat će u subotu premijeru na novopokrenutom United kupu koji se igra u trima australskim gradovima. Naši su u Perthu (igra se još i u Brisbaneu i Sydneyu), suparnici u skupini su im Francuzi i Argentinci, a prvi ispit imat ćemo s Argentincima.

Prva će na teren Donna Vekić koja se u 8.30 sati po našem vremenu sastaje s 22-godišnjom Marijom Carle, 147. tenisačicom svijeta (Donna je 67.). Nakon nje svoj će meč odigrati i Borna Ćorić, a njegov suparnik trebao bi biti Francisco Cerundolo, 30. igrač s ATP liste (Ćorić je 26.) kojega je naš tenisač dobio u njihovu jedinom prethodnom susretu (u Davisovu kupu ove godine).

Dan kasnije na teren će i Petra Martić i Borna Gojo, a u paru bi trebali nastupiti Ćorić i Vekić. U našem sastavu su još i Matija Pecotić, Tara Würth i Petra Marčinko, a kapetanica je Iva Majoli, izbornica naše ženske reprezentacije. Prijenose gledajte na SportKlubu.

Nastupi na United kupu vrednuju se za ATP i WTA listu, a sudionici mogu osvojiti i do 500 bodova. Osiguran je i bogat nagradni fond koji iznosi 15 milijuna dolara.

Kriteriji za nastup na ovom turniru bili su: šest reprezentacija s najbolje plasiranim tenisačem, šest reprezentacija s najbolje plasiranom tenisačicom i šest reprezentacija s najboljim kombiniranim renkingom.

Komentara 1

TR
Travno221
17:51 30.12.2022.

Ako ih Majoli ne zezne, ova bi reprezentacija mogla postići odličan rezultat. Očekujem ih barem u polufinalu, a poslije je sve moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije