Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FANTASTIČNA ATMOSFERA

Strani studenti vatreno slavili Dinamo: 'Zaljubila sam se. Prijateljica me nagovorila'

Zagreb: Navijači na utakmici Dinamo - Real Betis
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/24
22.02.2024.
u 22:11

Zapadna i sjeverna tribina su bile kompletno rasprodane dan uoči utakmice, a budući da je u Zagreb stiglo tek nekoliko stotina navijača Betisa, u srijedu su puštene i ulaznice za dobar dio južne tribine te je dvotrećinski bila popunjena domaćim gledateljima. Zanimljivo, nekolicinu ulaznica za južnu tribinu navijači su tijekom dana mogli pronaći i u krugu stadiona, skrivene po raznim lokacijama poput grmlja i ograda u Dinamovoj akciji "Ticket Hunt".

Još jedna povijesna Dinamova europska nogometna večer bila je uljepšana prekrasnim ambijentom. Maksimir je u četvrtak na utakmici play-offa Konferencijske lige između Dinama i Betisa bio pun praktički do posljednjeg mjesta (osim, naravno, istočne tribine koja nije u funkciji) s 18.082 gledatelja na tribinama. No čak i kad ne računamo ovakvu, europsku prigodu, na maksimirskim tribinama je u posljednje vrijeme prisutno sve više gledatelja, što zbog napete utrke za naslov u domaćem prvenstvu, što zbog mobiliziranja navijača uoči Izbora za Skupštinu Dinama koji se održavaju za nešto više od tjedan dana (2. ožujka).

GALERIJA Pogledajte slavlje razdraganih dinamovaca

Zagreb: Navijači na utakmici Dinamo - Real Betis
1/24

Zapadna i sjeverna tribina su bile kompletno rasprodane dan uoči utakmice, a budući da je u Zagreb stiglo tek nekoliko stotina navijača Betisa, u srijedu su puštene i ulaznice za dobar dio južne tribine te je dvotrećinski bila popunjena domaćim gledateljima. Zanimljivo, nekolicinu ulaznica za južnu tribinu navijači su tijekom dana mogli pronaći i u krugu stadiona, skrivene po raznim lokacijama poput grmlja i ograda u Dinamovoj akciji "Ticket Hunt", a bile su naznačene koordinatama na klupskim društvenim mrežama. Onaj tko je uspio pronaći ulaznice, imao je besplatan ulaz na stadion.

Ispred stadiona smo uoči utakmice sreli navijače koji su došli podržati Dinamo iz apsolutno svih krajeva Hrvatske, ali i neke koji su inače iz drugih zemalja. Studenti i studentice koji studiraju u Zagrebu od rujna posljednjih mjeseci su postali velikim obožavateljima Dinama i redovito dolaze na utakmice.

- Došla sam u Hrvatsku na razmjenu studenata. U Njemačkoj uopće nisam pratila nogomet, ali kad sam došla tu, moja najbolja prijateljica Myriam, koja jako voli nogomet, me nagovorila da dođem pogledati utakmicu. Sad sam postala velika obožavateljica Dinama, zaljubila sam se u Dinamo. Ovo mi je već deseta utakmica na koju sam došla i može se reći da mi je Dinamo najdraži klub - rekla nam je Anna iz Frankfurta, a potom smo porazgovarali i s njezinom prijateljicom Myriam:

- Redovito pratim nogomet, obožavateljica sam Mainza, kluba iz mojeg grada, i baš je lijepa aktivnost subotom ili nedjeljom otići na utakmicu Bundeslige. Kad sam došla ovdje na razmjenu studenata, htjela sam doživjeti to iskustvo praćenja lokalne momčadi, i kad sam prvi put otišla na utakmicu Dinama, rekla sam si "ok, sviđa mi se, dolazit ću ovdje češće". Ovdje smo pet mjeseci i stvarno uživamo dolaziti na utakmice i navijati za Dinamo.

VEZANI ČLANCI:

Među tim veselim društvom je bio i Filippo, talijanski student iz Spezije koji je također tijekom svojeg studiranja u Zagrebu počeo dolaziti na utakmice u Maksimir.

- Inače sam navijač Spezije, ali otkako sam došao u Zagreb zavolio sam Dinamo. Prva utakmica na kojoj sam bio je bila utakmica Konferencijske lige između Dinama i Astane, jako mi se svidjela atmosfera i od tad sam počeo češće dolaziti na stadion. Kupio sam i člansku iskaznicu. Pogotovo mi se sviđa atmosfera na sjevernoj tribini, ali i činjenica da ovdje mogu gledati utakmice u europskim natjecanjima.

Kad je sama utakmica počela, podrška s tribina, pogotovo s one sjeverne, bila je zaglušujuća. Dugo nismo imali priliku čuti nešto toliko glasno u Zagrebu. U uvodu utakmice Bad Blue Boysi su na sjevernoj tribini napravili koreografiju sa sjajnim papirićima koja je oslikavala grb Zagreba, a uz to su bili izvješeni transparenti s natpisima "Neka drhti cijela Europa" te "Blue Hooligans".

Čak i kad je Betis postigao vodeći pogodak na susretu (te izjednačujući ukupno), podrška nije jenjavala, nego je postajala glasnijom, i to je, rekli su i sami igrači nakon utakmice, dalo dodatan elan akterima u plavom dresu da zabiju presudni pogodak i još jednom iz europskog natjecanja izbace renomiranog protivnika. Za koga god navijali, u ovakvim sjajnim atmosferama s velikim brojem gledatelja će svaki pratitelj nogometa u Hrvatskoj uživati, i nadamo se da ćemo tome svjedočiti što češće.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
Darlboro
06:40 23.02.2024.

Između ostalog je i zato dinamo europski klub, a ne doli tko god se pojavi sa strane, mandrili mi guraju šal u ruke i slikaju ga kako bi objavili, evo i taj netko navija za h...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije