Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE S MAKSIMIRA

Jakirović otkrio što je igračima rekao na poluvremenu: 'Uočili smo gdje su najveće slabosti tog Betisa'

Uzvratni susret Dinama i Real Betisa u playoffu UEFA Konferencijske lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
22.02.2024.
u 21:07

Igrači i struka hrvatskog prvaka prokomentirali su veliki uspjeh modrih, sada ih čeka zahtjevna zadaća

Nakon prolaska u osminu finala Konferencijske lige lako je bilo naći sugovornike za priču iz modrih redova. Nema tko nije čestitao, nema tko se nije javio... Sjever je burno proslavio sve, od gola Kaneka do posljednjeg zvižduka švicarskog suca Schnydera...

Prvi se od igrača javio Arber Hoxha, još na terenu:

- Bila je teška utakmica, dali su gol iz naše greške, ali zabili smo u drugom dijelu i imali smo dosta prilika. Najvažnije je da smo prošli. Moja asistencija? Sretan sam jer sam bio malo nervozan prije utakmice. Sad smo koncentrirani na Rijeku, s kojom igramo derbi za vikend. Moramo se fokusirati na tu utakmicu - rekao je asistent za Dinamov pogodak.

Iz mix-zone, Petar Sučić:

- Impresivno, sjajna utakmica pred našim navijačima. Hvala im na ovakvoj podršci od srca. Na neki način odužili smo im se za ovo sjajno navijanje. Na poluvremenu smo osjetili da se možemo nositi s njima, dogovorili smo se da ćemo izaći još jače. Isplatilo se, Bogu hvala idemo dalje. Imamo sada tri dana da se regeneriramo za derbi. Večeras ćemo proslaviti, a onda od sutra ujutro kreće priprema za Rijeku. Pozvao bih navijače da nas dođu podržati i u toj utakmici koja nam je jako važna.

Martin Baturina:

- Dojam? Jako dobar. Sjajna atmosfera. Hvala navijačima, otkako sam u Dinamu još ovo nisam doživio. Vjerovali smo da možemo, znali smo da su Španjolci dobra ekipa. Danas su nam krila bila odlična, jedan je zabio, drugi asistirao. Mogu samo čestitati svima. Primljen pogodak? Znali smo da su jaki i da će nešto napraviti, ali prošlo je dobro. Želje? Ispao je Betis koji je jak, a sad tko nam god dođe, sa svima se možemo nositi...

22.02.2024., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Konferencijska liga, uzvratni susret playoffa knock-out faze, GNK Dinamo - Real Betis. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

A onda trener Sergej Jakirović.

- Nema vremena za slavlje, ali moramo se malo proveseliti. Velika utakmica, odigrali smo dobro i tehnički i taktički. Uočili smo nekakve slabosti Betisa, pogotovo kad izgube posjed. Držali smo se plana do zadnje sekunde. Nismo očajavali ni kada smo primili gol. Mogli smo zabiti jedan, možda i dva. Jako mi je drago radi naših krila. Na poluvremenu sam rekao igračima da nećemo ustuknuti i da nastavljamo dalje - rekao je Dinamov strateg pa nastavio:

- Držali smo se plana u nastavku, bio sam uvjeren da im možemo zabiti jer su pokazivali slabosti u prvom poluvremenu. Imamo i jaku klupu ako će trebati pomoći i to je to. Krila? Hoxha je i u prvom poluvremenu imao nekoliko situacija. Rekao sam, baš mi je drago radi njih, znam koliko im ovo znači. Oni nikad nisu igrali na ovom nivou. Ovo je sjajno iskustvo i za druge mlade, Baturinu, Sučića... Martin je motorički jako dobar, bio je raspoložen od prve sekunde utakmice, ima slobodu. Drago mi je radi cijele momčadi, ona uvijek izbaci nekog pojedinca - dodaje Jakirović.

- Karakter? Ja mislim da je to osnova u ovoj utakmici. Betis možda i hoće nekome ispasti slab, ali u određenim trenucima su jako brzi. Imaju tog Fekira, Bakambua koji je izašao zbog ozljede. Ljudi igraju Primeru, nije lako igrati španjolsku ligu. Rijeka? Svaka je u Dinamu važna utakmica. Imamo 68 sati za regeneraciju, meni je Betis svaki vikend, svaka utakmica je važna. Nadam se da će mi se igrači oporaviti i da ćemo spremi dočekati nedjelju - zaključio je Jakirović za Arenu Sport.

Strijelac, Takuro Kaneko reći će...

 

- Cijela ekipa je dala sve od sebe u obrani, odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu, pogotovo u obrani. Drago mi je da smo došli do ove pobjede. Trener nam je dao uputu da ja idem pred gol kad je napad s lijeve strane. Ušao sam i došla je lopta do mene i zabio sam gol.

Komentara 2

FR
freeshooter
21:29 22.02.2024.

...Jaka...sve u svemu, prezadovoljni, dobra igra i veliki prolaaz, možda da smo ih u određenim trenucima još jače stisnuli i riješili pitanje pobjednika još jednim golom... no i ovako smo bili duplo bolji... no kako je bitan taj prolaz, još bitnije su i nove pobjede u HNL-u... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

PO
pozitivan
21:26 22.02.2024.

Bravo za Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije