Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKIN KRAH

Kek: Ulagali smo u infrastrukturu, zbog toga je patila momčad

Matjaž Kek
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/10
07.08.2016.
u 17:15

Za prolaz protiv Istanbula nedostajalo nam je više koncentracije, ali i pojedinačne kvalitete. Igrali smo u dvije utakmice dobro, nismo bili poraženi, no to je ipak bilo premalo za uspjeh – rekao je najprije Kek

Sve je na Kantridi (Rujevici), nažalost, isto kao lani... Lani Aberdeen, sad Istanbul BB i Rijeka je opet ostala bez europske jeseni. Nakon dvije uzastopne sezone igranja u skupini Europske lige, uslijedila su dva ispadanja.

– Za prolaz protiv Istanbula nedostajalo nam je više koncentracije, ali i pojedinačne kvalitete. Igrali smo u dvije utakmice dobro, nismo bili poraženi, no to je ipak bilo premalo za uspjeh – rekao nam je najprije Kek.

Ističete manjak pojedinačne kvalitete. Pa jeste li možda mogli nešto bolje napraviti u prijelaznom roku?

Morali smo na Rujevicu

– Ne bih sad to analizirao, možda je ovo pitanje za nekog drugog u klubu. Istina, znam u kakvoj smo financijskoj situaciji, ali ne bih to sad potanko elaborirao, činjenica jest da u nekim trenucima nismo mogli reagirati kako smo željeli jer Rijeka ne može pratiti neke ponude kakve su se dogodile u ovom prijelaznom roku. No, da smo uspjeli ranije registrirati Andrijaševića i Martića, da nam se Bradarić nije ozlijedio i da smo imali još neku utakmicu više za uigravanje, bila bi to druga priča.

Lani vam je trebala cijela jesen da se oporavite nakon ispadanja od Aberdeena. Kako će biti sad, je li ovo teži udarac ili...?

– Ma ne... Sad je drukčija situacija, protiv Škota smo bili favoriti, ali sad smo bili svjesni činjenice da smo promijenili momčad, a i Istanbul je jači od Aberdeena.

Jesu li poljuljane klupske ambicije drugim uzastopnim izostankom europskoga iskoraka?

– I to je pitanje za nekoga drugog! Meni kao treneru to je samo smjerokaz da moram opet izgraditi jaku momčad, konkurentnu za Europu. Neke stvari ne idu preko noći, a uz sve to potrebno je i malo sreće.

Ipak, vi ste prvi put u Europsku ligu ušli preko noći, šokirali ste i sebe i Stuttgart! Pa ste ponovili taj rezultat, da biste se u zadnje dvije godine vratili na početak. Niste, dakle, imali normalan razvojni put, stubu po stubu, nego ste iz prizemlja skočili na četvrti kat, pa bolno pali u podrum!

– Ha-ha... Dobro ste to opisali, Rijeka očito u svemu mora biti iznimka! Ali, kad smo se plasirali prvi put u Europsku ligu, izabrali smo put ulaganja u infrastrukturu i to je bilo jedino normalno, iako sam znao da će patiti ulaganje u igrače. Međutim, sad imamo uvjete za normalan rad, uloženo je više od 20 milijuna eura u infrastrukturu i bilo je teško očekivati da će se toliko novca istodobno uložiti i u momčad. Uostalom, čak ni višemilijunska ulaganja u pojačanja ne jamče željeni europski rezultat – kaže Kek.

Malo je zastala ta priča o gradnji novog stadiona na Kantridi, čak se čuju i špekulacije da od svega na kraju neće biti ništa! Što se događa?

Navijači su tu i kada ne ide

– Ne znam, zaista ne znam ništa o tome.

A jesu li točne priče da je klub stegnuo remen i da su igračima smanjeni ugovori za 30 posto?

– Ne znam kakve igrači imaju ugovore, to je također pitanje za nekog darugog. Znam samo da su protiv Istanbula svi igrači dali maksimum i bili su jako utučeni nakon ispadanja.

Jesu li grad i regija i dalje uz vas, kao u vrijeme početne euforije prije četiri godine?

– Pravi će navijači uvijek ostati uz klub, bit će uz nas i kad nije sve bajno!

Je li možda sad uzdrman vaš status u klubu? Jesu li uprava i igrači i dalje uz vas? Ostajete li u klubu ili razmišljate o odlasku?

– Ne znam čemu to pitanje! Zbog europskog neuspjeha, a prvi smo u Prvoj HNL!? Ako doista mislite da se o tome treba razgovarati, pitajte sportskog direktora o mojem statusu. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije