Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obožavana Korejka

Kraljica Kim izazvala veće zanimanje od Bolta i Ronalda

Kim Yuna
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/7
05.12.2013.
u 09:20

- Dobro se nosim s pritiskom medija. Nije mi problem odgovarati na pitanja, ali nemam sad baš puno vremena jer me čeka važno natjecanje - rekla je Kim.

U posljednjih nekoliko godina nije bilo toliko gledatelja na Zlatnoj pirueti koliko je bilo na treningu Južnokoreanke Kim Yune, aktualne olimpijske i svjetske prvakinje u umjetničkom klizanju. Izašla je na zagrebački led odjevena u crnu kombinaciju (crne tajice, majica i rukavice) odradivši trening bez ijednog pada, a izvodila je trostruke skokove bez problema. Njezini navijači već su po cijeloj dvorani razvili njezine ogromne slike na kojima je pisalo - Kraljica Yuna, Prva i jedina, Olimpijska kraljica Yuna...

Slovenci kratkih rukava

Nakon treninga Kim je odlučila dati kratku izjavu, a za samo nekoliko trenutaka stvorila se neopisiva gužva. Na malom prostoru naguralo se stotinjak novinara od kojih su prednjačili oni iz Južne Koreje. Takvo veliko zanimanje medija nije bilo ni kada je u Zagrebu trčao Usain Bolt, ili kada je nogomet igrao Ronaldo.

- Dobro se nosim s pritiskom medija. Nije mi problem odgovarati na pitanja, ali nemam sad baš puno vremena jer me čeka važno natjecanje - rekla je Kim.

Mnoge televizijske ekipe ostale su razočarane jer su došle napraviti razgovor s njom, a dobili su tek snimljeni kadar. Tako je ekipa slovenske televizije potegnula iz Ljubljane, a dobila je samo jednu kratku izjavu.

- Osjetila sam zagrebački led, malo se naviknula na dvoranu i za sada je sve u redu. Nastup u Zagrebu bit će mi jedini prije Sočija. O obrani olimpijskog zlata još ne razmišljam. Razmišljam samo u nastupu na Zlatnoj pirueti - rekla je Kim Yuna.

Pitanja je bilo koliko želite, ali njezina menadžerica sve je to prekinula nakon deset minutnog druženja s novinarima .

Soba je njezin mir

- Ovo je još super, da je dala izjavu nakon treninga. Obično se s novinarima druži samo na službenoj press konferenciji nakon nastupa - rekla je jedna novinarka MBC-a, najjače televizijske kuće iz Južne Koreje.

Prije nego što je napustila Ledenu dvoranu Kim se ljubazno se nasmiješila velikoj masi novinara, rekavši: - vidimo se u petak, nadam se pred dobro popunjenim tribinama.

Kim Yuna inače puno vremena provodi u hotelskoj sobi, ne priča previše i nema gotovo nikakvih posebnih zahtjeva. S njom je iz Južne Koreje došao i njezin tim koji vodi brigu oko njezine karijere.

Ključne riječi

Komentara 1

GV
golub Vaso
20:11 05.12.2013.

Da svakome daje izjavu na zahtjev ne bi joj 24 sata bilo dosta. Da smo pametni iskoristili bi ovo za turističku promidžbu hrvatske, a nama ovakav poklon pada slučajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije