Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija na Kosovu

Kraj Prištine se gradi nacionalni stadion, pogledajte kako će izgledati

Nacionalni stadion na Kosovu
Foto: Instagram/Federata e Futbollit e Kosovës
1/4
14.06.2019.
u 22:14

Stadion će imati 30.000 sjedećih mjesta, a kada će na njemu igrati reprezentacija bit će obasjan plavom bojom. Njegova izgradnja počinje za nekoliko mjeseci

I dok svjetski doprvaci još sanjaju o svom nacionalnom stadionu na Kosovu su zasukali rukave i najavili fantastičan projekt.

Naime, nogometna reprezentacija Kosova uskoro će dobiti prekrasan nogometni stadion koji će se graditi u Dreanasu, predgrađu Prištine.

>> Evo po kojim uzorima bi vatreni mogli dobiti novi stadion

Nacionalni stadion na Kosovu
1/20

Stadion će imati 30.000 sjedećih mjesta, a kada će na njemu igrati reprezentacija bit će obasjan plavom bojom. Njegova izgradnja počinje za nekoliko mjeseci, a sportski kompleks imat će još hotel, bazene, parkove, restorane... 

- Imamo projekt koji zadovoljava uvjete i potrebe sportaša. Stadion se gradi blizu aerodroma i autoceste. Najudaljenije mjesto u zemlji od stadiona bit će manje od sat vremena, što znači da je i odabrana lokacija bila prava - rekao je ministar sporta Kosova Kujtim Gashi.

Stadion je projektirao turski arhitekt Murat Tabllandioglu.

- Kosovo će imati najljepši stadion na Balkanu. Ovi dečki rade nešto izvanredno, kada želimo i kada smo odlučni, onda možemo postići sve. Oni nas čine ponosnima - istaknuo je predsjednik Sabora Kadri Veseli.

Reprezentacija Kosova odlično igra u kvalifikacijama za EP. U tri odigrane utakmice ima dva remija, a nedavno su u gostima pobijedili Bugarsku.

Zanimljivo, od kraja kvalifikacija za SP u Rusiji reprezentacija Kosova nije izgubila 14 utakmica u nizu.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Ključne riječi

Komentara 11

SM
san.martino
23:47 14.06.2019.

Pa zar ce i kosovo imat bolji stadion od nas!? Dobro svijet kaze da smo mi siromasna drzava bogatih građana.

Avatar SarmaBurek
SarmaBurek
23:52 14.06.2019.

Sad će nacionalni stadion i u Hrvatskoj, evo samo što nije .

KA
kajinx
01:20 15.06.2019.

Ovo kopiraju Bandića i Maksimir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije