Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EURO

Kosovo napravilo podvig i preokrenulo u Bugarskoj

Bugarska - Kosovo
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
10.06.2019.
u 22:51

U skupini F Španjolci su se na Santiago Bernabeu jako mučili sa žilavim Šveđanima, ali su naposljetku ipak slavili

U najzanimljvijem dvoboju kvalifikacija za EURO 2020 igranim u ponedjeljak Španjolska je u Madridu pobijedila Švedsku 3:0 i ostala na vrhu skupine s maksimalnih 12 bodova. 

U skupini F Španjolci su se na Santiago Bernabeu ipak jako mučili sa žilavim Šveđanima, u prvom dijelu im je poništen i regularni pogodak, a u 63. minuti dosuđen je penal koji je realizirao Sergio Ramos. U 84. minuti Morata je iz novoga penala zabio za 2:0, a dvije minute kasnije Oyazabal povećava na konačnih 3:0. 

U ovoj skupini Rumunji su s uvjerljivih 4:0 prošli gostovanje kod Malte, dok je na Farskim otocima Norveška došla do 2:0 trijumfa olovima Johsena. 

U skupini A Kosovo je u sjajnoj utakmici slavilo kod Bugarske s 3:2 golom Rashanija u 93. minuti, dok je Češka slavila protiv Crne Gore s glatkih 3:0. 

Kosovo je povelo pogotkom Rashice u 14. minuti, ali su Bugari zahvaljujući Popovu (43.) i Dimitrovu (55.) preokrenuli na 2:1. Ipak, Muriqi je u 64. izjednačio na 2:2, a Rashani zaključio utakmicu u korist gostiju.  

U skupini B Srbi su tri dana nakon katastrofalnog poraza kod Ukrajine (0:5) u Beogradu se donekle iskupili pobjedom nad Litvom (4:1), uz dva gola Mitrovića.

Ukrajina je kod kuće bila bolja od Luksemburga s 1:0, a strijelac je bio Jaremčuk već u 6. minuti.  

U skupini D Danska je bila bolja od Gruzije s 5:1 s dva gola Dolberga, dok je Irska slavila protiv Gibraltara s 2:0. 

U skupini G Slovenci su stigli do gostujuće pobjede kod Latvije s 5:0, a već nakon prvog dijela bilo je 4:0 za momčad Matjaža Keka.

Poljska je kod kuće bila bolja od Izraela s 4:0 pogocima Piateka, Lewandowskog, Kadziora i Grošickog, pa Poljaci predvode skupinu s maksimalnih 12 bodova. U Skopju su Austrijanci preokretom svladali Makedoniju s 4:1 uz dva gola Arnautovića. 

Komentara 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:26 10.06.2019.

Odlični Albanci i ako maknemo politiku po strani nije daleko dan kad će neki albanski trener preuzet srpsku reprezentaciju

DU
Deleted user
23:39 10.06.2019.

Bravo Kosovo !!!!!

AS
Astriti
05:06 11.06.2019.

with love from Kosovo to lovely Croatia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije