Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen bankrot

Koronavirus ga bacio na koljena: Gasi se jedan od najslavnijih slovačkih klubova

Žilina
Foto: NordPhoto/PIXSELL
30.03.2020.
u 18:02

Žilina je tijekom svoje bogate povijesti sedam puta osvajala naslov prvaka Slovačke, a našoj javnosti je najpoznatija kao momčad koja je izbacila Hajduk u kvalifikacijama za Europsku ligu 2009.

Dogodila se prva objava bankrota jednog nogometnoga kluba zbog posljedica pandemije koronavirusa. Riječ je o Žilini, jednome od najuspješnijih slovačkih klubova, čija financijska situacija nije uspjela podnijeti stanje u kojem prihodi od ulaznica i prodaje televizijskih prava ne postoje.

Klub se nije uspio dogovoriti s igračima o problemu isplate plaća pa je objavljeno da se gasi 30. travnja, a igrači će od tog datuma smjeti tražiti novu nogometnu sredinu.

- Život i trenutna nepredvidiva situacija doveli su nas da nogomet i zabavu moramo ostaviti po strani, a zdravlje i borba za život onih najranjivijih moraju svima biti apsolutni prioritet. Kao što je trenutačna situacija utjecala na cijelo društvo, utjecala je i na poslovanje sportskih klubova, uključujući i Žilinu - uz ostalo stoji u priopćenju slovačkog prvoligaša.

Žilina je tijekom svoje bogate povijesti sedam puta osvajala naslov prvaka Slovačke, a našoj javnosti je najpoznatija kao momčad koja je izbacila Hajduk u kvalifikacijama za Europsku ligu 2009.

Trenutačno je druga na prvenstvenoj ljestvici, s deset bodova manje od vodećeg Slovana iz Bratislave.  

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marsijanac
18:12 30.03.2020.

A Dinamovi igraci i Bjelica izigravaju pametnjakovice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije