Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELIN VUJOVIĆ:

Korektan poraz za mene nije dobar, idemo na remi ili pobjedu

Veselin Vujović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
18.10.2019.
u 14:17

– Pick Szeged jedna je od boljih ekipa u našoj grupi, ekipa koja je stvorena da bude prvak Europe ili bar sudionik Final Foura. Evidentno je da su u boljoj formi. Mi smo nekako vratili samopouzdanje tom utakmicom u Flensburgu.

Peta prilika za prvi bod u Ligi prvaka. Rukometni prvak Hrvatske PPD Zagreb u nedjelju u 20 sati u Areni će ugostiti momčad Pick Szegeda koja prije ogleda ima znatan status favorita, no disciplina i fokus na igru u obrani koje gaji novi-stari trener plinara Veselin Vujović već su pozitivno utjecali na momčad. Podsjetimo, u prošlom kolu dobro su namučili i zatvorili također favorizirani Flensburg (20:17) na sjeveru Njemačke. Protiv Szegeda ih, pak, tijesni poraz neće zadovoljiti.

Nadamo se punoj Areni

Pick Szeged jedna je od boljih ekipa u našoj grupi, ekipa koja je stvorena da bude prvak Europe ili bar sudionik Final Foura. Evidentno je da su u boljoj formi. Mi smo nekako vratili samopouzdanje tom utakmicom u Flensburgu. Motivirani smo, igrači dobro rade, imamo dobar ambijent i sigurno je da ćemo dati sve od sebe kako bismo postigli dobar rezultat. Dobar rezultat za mene nije korektan poraz, dobar rezultat je neriješeno ili pobjeda – rekao je strateg plinara i dodao:

– Jasno da mi to ne možemo ostvariti sami, da je jednom klubu kao što smo mi potrebna podrška publike. Još ne možemo napuniti Arenu, ali nadamo se da ćemo do kraja sezone uspjeti.

U proteklih deset dana Vujović je imao priliku podrobno raditi s momčadi i još im bolje približiti svoju filozofiju.

– Nešto se napravilo. Ne onoliko koliko bih ja to volio i želio, ali postoje drugi problemi. Za objektivnu rotaciju u obrani mogu mijenjati samo dva igrača, Ravnića s Mandićem i Stojnića s Bećirijem, što je apsurd kad igraš protiv ovakve kvalitete kakva je Pick. To je gotovo nemoguća misija. E, sad, koliko će izdržati ta naša postava, to u ovom trenutku ne mogu znati. Trudimo se napraviti obranu koju fizički možemo podnijeti, a puno radimo i na borbenosti.

Vujović je i podvukao crtu svojega dosadašnjeg mandata.

– Moram reći da sam zasad zadovoljan napretkom igrača, iako to nije izraz koji često upotrebljavam. Ajmo reći da sam zasad zadovoljan 15 posto, a ostalih 85 ćemo vidjeti.

Problemi s ozljedama

Podsjetimo, Zagreb je u novu sezonu Lige prvaka ušao domaćim porazom (29:37) protiv “rukometnih galacticosa”, PSG-a, a zatim je došao onaj poraz protiv Aalborga (30:20) u Danskoj koji je uručio otkaz donedavnom treneru Branku Tamšeu. Ni Vujović puno bolje nije započeo svoju novu europsku epizodu u Zagrebu. U goste je u trećem kolu došla Barcelona i “natamburala” zagrebaše s čak 17 pogodaka razlike (19:36), a nakon toga došla je spomenuta utakmica s Flensburgom.

Pivot Zagreba Marin Šipić također naglašava utakmicu protiv Flensburga kao motivaciju za nedjeljni ogled.

– Imamo malo problema s ozljedama i to je okolnost koja nije na našoj strani. Čeka nas teška utakmica, znamo kakva su ekipa, ali drago mi je što smo protiv Flensburga pokazali da možemo igrati s bilo kim. Nadam se da ćemo ispred svoje publike otežati Mađarima i pokušati izvući neriješeno ili pobjedu – zaključio je 23-godišnji Šipić.

Ključne riječi

Komentara 1

DD
dr dragon
09:30 19.10.2019.

uvijek ideš na pobjedu bez obzira s kim igraš a onda kako bude pa makar i nerješeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije