Naslovnica Sport Košarka

Slovenska kompanija postala sponzor hrvatske košarke: Hrvatska će biti prvak

Kada se dogode uspjesi onda su svi uz vas, no moraš biti hrabar i kada uspjeha nema, a ti vjeruješ da će oni doći - objasnio je prokurist Triglav osiguranja Vladimir-Mišo Čeplak
12. veljače 2019. u 19:02 3 komentara 778 prikaza
HKS i Triglav
Foto: HKS
Pogledajte galeriju 1/5

Iako se hrvatska seniorska košarkaška reprezentacija nalazi pred trenutkom bolne istine i vrlo vjerojatnim neodlaskom na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kini, a samim time se našla i na najnižoj točci svojeg postojanja, Hrvatski košarkaški savez privlačna je poslovna opcija jedne osiguravajuće kuće (Triglav Osiguranje) u stopostotnom vlasništvu slovenskog holdinga (Triglav Group).

Aco Petrović i Dario Šarić Košarkaš godine Aco Petrović otvoreno: Bit će to velika rana i meni je jako žao...

- Kada se dogode uspjesi onda su svi uz vas, no moraš biti hrabar kada uspjeha nema a ti vjeruješ da će oni doći - objasnio je prokurist novog HKS-ova sponzora Vladimir-Mišo Čeplak.

Dakako, računaju novi sponzori i na tradicionalnu hrvatsku uspješnost na velikim natjecanjima mlađih dobnih skupina (Hrvatska je aktualni europski U-16 prvak i U-20 doprvak), no ipak je rezultat seniorske reprezentacije taj koji najviše definira status nekog sporta u zemlji poput Lijepe Naše.

Košarkaš godine Bojan Bogdanović dostigao nezaboravnog Dražena Petrovića

- Mi kao regionalni lider u osiguranju, društveno odgovorni privredni čimbenik, podržavamo sport, a time investiramo i u zdravlje građana. U Hrvatskoj smo prisutni već 52 godine i spremni smo se vezati uz hrvatsku košarku i kada su pred njom veliki izazovi. Da je Hrvatska na krovu svijeta sponzori bi se za nju otimali, no treba prepoznati i nečiji potencijal - kazao je predsjednik Uprave Triglav osiguranja Marin Matijaca.

- Mi smo ponosni da možemo podržati hrvatsku košarku, jedan od najvećih brendova hrvatske države i nadamo se da ćemo surađivati i duže od dogovorene četiri godine - dodao je član Uprave Denis Burmaz.

Bojan Bogdanović NBA LIGA Bogdanović rame uz rame s Draženom! Ovo nisu uspjeli ni Rađa ni Kukoč

- Situacija s vašom reprezentacijom slična je onoj u kojoj se našla i Slovenija, no ja sam siguran da će Hrvatska jednog dana biti prvak. Pitanje je samo kada, a ja se nadam s nama. Mi smo uvjereni da tu potencijal postoji i da će on donijeti i rezultate, a tada ćemo svi biti nagrađeni za ovaj potez - dodao je Čeplak.

Nakon ovih riječi predsjedniku Hrvatskog košarkaško saveza Stojku Vrankoviću nije preostalo ništa drugo doli kazati sljedeće:

- Ovi poslovni ljudi su prepoznali da je košarka ipak sport u koji se isplati ulagati, a na nama je da to opravdamo. Ne samo kroz mlađe kategorije nego i kroz rezultate seniorske reprezentacije.

>> Pogledajte nastup hrvatske klape na NBA utakmici

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Slovenci, bravo !

 • Deleted user:

  znaci za 10 godina kad ova generacija bude na vrhuncu Hrvatska osvaja sve zivo!

 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  Komšije najbolje znaju kolko vredi titula prvaka u 21 što se fudbala tiče 😂