Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup sjećanja na velikana

Komemoracija za Mirka Novosela održat će se u srijedu u hotelu Esplanade

Marin Tironi/Pixsell
24.07.2023.
u 11:44

Komemorativni skup posvećen neponovljivom košarkaškom treneru održat će se u Smaragdnoj dvorani hotela u kojem je 1991. osnovan Hrvatski olimpijski odbor kojem je Novosel bio jedan od utemeljitelja

Komemoracija za Mirka Novosela, neponovljivog košarkaškog trenera i najkompletnijeg sportskog djelatnika kojeg smo imali, održat će se u srijedu u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u 15 sati.

Ako se pitate zašto se taj komemorativni skup neće održati u Ciboninoj dvorani, koje bez Mirkova angažmana kao glavnog tajnika Univerzijade ne bi bilo, odgovor je u nepostojanju klime u istoj.

Osim toga, iz financijski uzdrmanog Košarkaškog kluba Cibona koji proživljava krizu funkcioniranja zamolili su Hrvatski olimpijski odbor da organizira skup sjećanja na ovog sportskog velikana što su predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač spremno prihvatili.

A oni su se odlučili za hotel Esplanade jer je upravo u njenoj Smaragdnoj dvorani 10. rujna 1991. godine osnovan Hrvatski olimpijski odbor čiji je Novosel bio jedan od utemeljitelja.

Na tom se skupu, na kojeg mora biti kontroliran ulaz zbog ograničenog kapaciteta te dvorane, očekuje i dolazak premijera Andreja Plenkovića ali i predstavnika svih onih institucija kojih, zbog niza nes(p)retnih okolnosti u obavještavanju institucija i javnosti, na subotnjoj sahrani nije bilo. Počevši s čelnicima grada Zagreba za čiji je današnji izgled Mirko Novosel tih 80-tih godina toliko puno učinio.

A premijer Plenković je, saznajemo iz njemu bliskih krugova, izrazio i osobno žaljenje što ta informacija o terminu posljednjeg ispraćaja pravovremeno nije došla do njega jer je poznato koliko on uvažava jedinog hrvatskog trenerskog počasnika u američkoj i Fibinoj Košarkaškoj kući slave.

Komentara 1

DK
dubravka.kucelj
13:17 26.07.2023.

Počivao u miru Božjem, u svom Zagrebu kojeg je volio iznad svega. Poruka vama političarima: Milanović, Plenković, Tomašević, Mateša, ministrice sporta imate li SRAMA, nitko se nije ni pojavio u subotu na Mirogoju. Možda i bolje tako, da ne ZAGADITETE ispraćaj iznad svega Gospodina, Purgera i Čovjeka koji je i na štetu svoje obitelji sve dao svom Zagrebu - dvorane, bazene, Jarun pa da dalje ne nabrajam. Danas ćete se slikati na komemoraciji, a kako se svako jutro pogledate u ogledalo. Povijest piše i pamti. Hvala Moki Slavniću koji je lijepo rekao na Mirogoju: Mirko ,očekivao sam pola Zagreba, a moj Beograd se dostojno oprašta od tebe. On je došao na ispraćaj za razliku od vas. Pametnom i časnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije