Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGLED VARA

Kinesku atletiku potresa neobičan skandal, ova fotografija podignula je veliku prašinu

Kineske atletičarke
Foto: Screenshot
04.09.2019.
u 20:17

Liao i Tong od korisnika tamošnjih društvenih mreža optužene su da se lažno predstavljaju kao žene, zbog čega je reagirala i Kineska atletska federacija.

Kinesku atletiku potresa neobičan skandal samo desetak dana nakon što je završilo državno prvenstvo. Naime, kontroverze je izazvala pobjednička štafeta na 4 x 400 metara, odnosno atletičarke Liao Mengxue i Tong Zenghuan, ujedno dvije najbrže trkačice u boju na 400 metara.

Da skratimo priču, digla se prašina oko njihova spola, što zbog njihova izgleda, što zbog superiornih rezultata koje ostvaraju.

Liao i Tong od korisnika tamošnjih društvenih mreža optužene su da se lažno predstavljaju kao žene, zbog čega je reagirala i Kineska atletska federacija. 

U priopćenju je rečeno da su Liao i Tong doista djevojke, međutim, malo tko je to uzeo zdravo za gotovo, pogotovo otkako se pojavila snimka na kojoj možemo čuti glas jedne od njih.

Bez namjere da se igramo porote i suca, procijenite sami o čemu je riječ, a mi na kraju samo možemo dodati da je u svijetu sporta sve više problema zbog korištenja testosterona.

U tom kontekstu podsjećamo da svjetska prvakinja na 800 m Caster Semenya neće braniti naslov na predstojećem SP-u u Dohi nakon što je švicarski sud potvrdio odluku IAAF-a da mora početi uzimati lijekove za smanjivanje razine testosterona ako se želi dalje natjecati među ženama.

Caster Semenya

Foto: Reuters/Pixsell

 

Komentara 28

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
20:56 04.09.2019.

😂😂Ajooj moj Vecernji, pa ne moraju izgledati i zvucati kao zene. Zar se ne sjecas, moj Vecernji kako si zdusno podupirao i podupires “new age” ideologiju. Ove dvije atleticarke su ZENE ako samo IZJAVE da se tako osjecaju. Nema vise imas li pipi ili tuki, glavno je da si u glavi ono za sto se predstavljas. I to je samo pocetak ludosti...

DU
Deleted user
08:28 05.09.2019.

Koja diskriminacija! Ova(j) Tong ima malo nižu boju glasa, izgleda kao muškarac, i odmah ga proglasite muškarcem? Nek bude čovjek što hoće, ako se osjeća kao žena, onda je žena! Nemojte da vam pustim s lanca pravobraniteljicu za jednakost spolovila!

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
09:29 05.09.2019.

Hoćemo li ikada riješiti misterij...a da jednostavno skinu gaće i problem riješen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije