Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI

Koji sastav Hrvatske će istrčati protiv Mađarske? Dalić ima jednu dvojbu

10.10.2019.
u 12:35

Vatreni na Poljudu veliki su magnet za navijače. HNS je potvrdio da je interes bio takav da bi prodali i 100.000 ulaznica.

Dan uoči utakmice s Mađarskom (četvrtak, 20.45 sati) zna se sigurnih 10 koji će istrčati na Poljud, upitno je samo tko će igrati na lijevom krilu – Rebić, Brekalo ili Vlašić.

Možda je u maloj prednosti, zbog starih zasluga, ne i trenutačne forme, Ante Rebić. No, u leđa mu puše Josip Brekalo, koji ove sezone briljira u Bundesligi, a pokazao je i na prošlim reprezentativnim utakmicama da izbornik Dalić itekako na njega može računati.

>> Pogledajte što izbornik Dalić kaže uoči dvoboja s Mađarima

Treća opcija je da na toj poziciji lijevog krila igra Nikola Vlašić, Splićanin kojeg bi Poljud najradije vidio u prvih 11. No, Vlašić u CSKA briljira na mjestu veznog ili ofenzivnog veznog, a čak je jednom i sam rekao da na krilu ne može dati sve najbolje od sebe. Zato je možda izglednije da Vlašića na travnjaku vidimo u nastavku večerašnje utakmice.

Na ulazu stroga kontrola

Sigurno je da će od prve minute na vratima kockastih biti Livaković, kao i da će u zadnjem redu biti Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić. U veznoj liniji bit će Brozović, Modrić i povratnik Rakitić, u špici Petković, na jednom krilu siguran je Perišić, a ime igrača na drugom krilu saznat ćemo neposredno uoči utakmice.

Vatreni na Poljudu veliki su magnet za navijače. HNS je potvrdio da je interes bio takav da bi prodali i 100.000 ulaznica. A tu veliku potražnju iskorištavaju i preprodavači. Tako su se jučer na njuškalo.hr-u mogle pronaći dvije ulaznice za utakmicu Hrvatska – Mađarska po cijeni od čak 3400 kuna, odnosno po 1700 kuna jedna! Ali, najzanimljivije je da ih prodaje netko iz MUP-a jer je karta na MUP i naslovljena. Tijekom jučerašnjeg dana, kada je neoprezni prodavač shvatio da je u prekršaju, povukao je oglas.

Podsjetimo, upravo MUP ulaže silne napore da u četvrtak sve bude u najboljem redu, a kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja, sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i valjani osobni dokument, osobnu iskaznicu ili putovnicu.

>> Evo kako će 'srebrni' hrvatski reprezentativci izgledati 2058. godine

1/25

Sukladno uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulazak na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca! Također, budući da će se takve osobe ujedno naći u prekršaju, napominje se da mogu biti zadržane i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

A današnju utakmicu na Poljudu osiguravat će rekordan broj zaštitara i policajaca. Zaštitara će biti 500, a policajaca čak 1500!

Sa šest bodova EP je siguran

Nadamo se da će sve proći bez navijačkih izgreda, ali i da će naša reprezentacija osvojiti tri boda s kojima bi se jako približila odlasku na Europsko prvenstvo.

Za siguran odlazak na završnu europsku smotru tada bi joj trebala još jedna pobjeda u preostale dvije utakmice, u gostima u Walesu (13. listopada u Cardiffu) te kod kuće protiv Slovačke (16. studenoga).

Postoji i druga kombinacija kojom bismo gotovo sigurno na Euro, a to su pobjeda i dva remija u preostale tri utakmice.

Podsjetimo, Hrvatska do Eura može čak i bude li treća ili četvrta u skupini, no tada bi morala u dodatne kvalifikacije, u kojima bi prvo igrala polufinalnu, a onda i finalnu utakmicu. I u obje bi, naravno, morala pobijediti.

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
13:17 10.10.2019.

nakon ove utakmice, hajduk i torcida moraju nas sve prestati vrijeđati svojim uvjeravanjima da je cila dalmacija uz hajduk i split, jer ovakav interes za utakmicom reprezentacije pokazuje što misli dalmacija po tom pitanju. i kad maknemo tu polukriminalnu skupinu iz dijela nh i torcide, imat ćemo opet normalne odnose. sve dok se potencira sukoba hajduk hs, oni žive, nikom ne dozvoljavaju da uopće izađe sa svojim, od njihovog drugačijim, mišljenjem. sramota od hajduka, svojim postupcima prema reprezentaciji je pokazao da ono slovo h iz naziva kluka mora maknuti, nije on nikakav hrvatski već ulični klub, klub uličara. zadnjih 15 godina hajduk je pokazao svoju veličinu, ponajprije razbijanjem sudaca i paljenjem bengalki, radi čega bi u svakoj normalnoj državi bio izbačen iz lige. kod nas ne, to je njihov 'mentalitet i temperament'! sramota. reprezentaciju dalmacija voli, kao i slavonija, istra, zagreb... to je pokazala prošlog ljeta, kad su rive gorjele čekajući vatrene iz rusije! hajduku, il se opameti i riješi krimosa, ili će tvoje propadanje se nastaviti.

Avatar Mi sami
Mi sami
13:11 10.10.2019.

Dalmatinci, Spličani i Hajdukovci dokažite večeras da ste Hrvati a ne antife!

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
12:54 10.10.2019.

Vlašića i Brekala u prvih 11.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije