Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI S CHELSEAJOM

Kod Modrića i ostalih primjetan umor, Zidane priznao: Imali smo problema

Champions League - Semi Final First Leg - Real Madrid v Chelsea
Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
28.04.2021.
u 08:03

"Taj je rezultat pravedan jer smo u drugom poluvremenu bili dobri. Ovo je bila izjednačena utakmica, napatili smo se, no ostali smo živi. Otići ćemo u London zabiti golove i pobijediti", izjavio je Zidane.

Trener Chelsea Thomas Tuchel smatra da je njegova momčad zaslužila pobijediti u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka no da je zbog nedostatka sreće Real Madrid izvukao 1-1, dok je Realov trener Zinedine Zidane poručio da su njegovi igrači "preživjeli" ali da će idući tjedan otputovati na uzvrat po pobjedu.

"Otvorili smo utakmicu jako dobro, kvalitetno i izuzetno hrabro ali nedostajalo nam je preciznosti u završnim metrima. Bili smo zaslužili pobjedu u prvom poluvremenu, trebali smo zabiti barem još jedan gol", rekao je Tuchel u obraćanju medijima podno stadiona Alfredo di Stefano u Madridu.

Ondje je u 14. minuti Christian Pulišić, 22-godišnji Amerikanac hrvatskog porijekla, doveo njegovu momčad u vodstvo. U tim trenucima je londonska ekipa ozbiljno zaprijetila u nekoliko navrata.

"Imali smo problema s njihovim presingom", rekao je Zidane na konferenciji za medije. "Igrači Chelsea su dobri i izuzetno brzi u napadu. Bilo nam je teško, ipak je ovo polufinale", dodao je.

U 29. minuti je francuski napadač Karim Benzema ipak izjednačio na 1-1.

"Taj je rezultat pravedan jer smo u drugom poluvremenu bili dobri. Ovo je bila izjednačena utakmica, napatili smo se, no ostali smo živi. Otići ćemo u London zabiti golove i pobijediti", izjavio je Zidane.

Tuchel se, međutim, ne može oteti dojmu da je Real Madrid bio "na konopcima" pa da je pitanje prolaska moglo biti odlučeno već sada.

"Nismo imali sreće. Poklonili smo im pogodak iz ničega, iz jedne zaustavljene lopte. Razočaran sam ovim rezultatom, ali sada je najvažnije da ne izgubimo samopouzdanje", napomenuo je.

Chelsea je istrčao s najjačim sastavom na travnjak, koji pod prolomom oblaka i jake kiše bio natopljen vodom. Engleskoj ekipi je jedino nedostajao na sredini terena hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji bi se do uzvrata 5. svibnja mogao oporaviti od ozljede bedrenog mišića zadobivene na treningu prije dva tjedna.

U sredini Real Madrida bio je primjetan umor kod njegovog trojca Luke Modrića, Tonija Kroosa i Casemira. Modrić je prošli tjedan osjećao bolove u leđima a Kroos se vratio u utorak nakon ozljede.

"Moramo u nadolazećim danima rasporediti snage jer će nam u uzvratu biti teško", rekao je Zidane čiju momčad u subotu čeka domaća prvenstvena utakmica protiv Osasune. Nakon nje slijedi uzvrat u Londonu.

Bivši napadač Argentine i Real Madrida, Jorge Valdano, smatra da bi Zidane trebao odmoriti te igrače jer im se nakupio umor. Iza 35-godišnjeg Modrića su ove sezone 43 utakmice a iza 31-godišnjeg Kroosa 40 utakmica.

"Bitno je da se Modriću i Kroosu vrati svježina. Do uzvrata je osam dana a oni u tu utakmicu moraju ući fizički odmorni kako bi se svladao ovakav Chelsea", komentirao je Valdano na radijskoj postaji Onda Cero.

No i trener Chelsea se žali na umor svojih igrača.

"Imali smo samo dva dana odmora do ove utakmice pa su igrači bili pomalo umorni. Gubili smo puno lopti, radili puno grešaka. Nadam se da ćemo se uspjeti oduprijeti Real Madridu u uzvratu", izjavio je Tuchel. Njegovu momčad prije uzvrata čeka prvenstvena utakmica s Fulhamom.

Real Madrid se nada povratku ozlijeđenog kapetana Sergija Ramosa, a u četvrtak je bio i bez ozlijeđenog bočnog Ferlanda Mendya, krilnog Lucasa Vázqueza te veznog Federica Valverda zaraženog koronavirusom.

"U ovom trenutku ne znam hoće li Ramos biti s nama, naravno da bih to volio, ali vidjet ćemo", izjavio je Zidane.

Chelsea zasad ostaje nepremostiva prepreka za "kraljevski klub", čime se kroz povijest rijetko koja momčad može pohvaliti. Chelsea je prije 50 godine odigrao s Real Madridom 1-1 u finalu Kupa pobjednika kupova, pa ga u ponovljenoj utakmici svladao 2-1. Godine 1998. pobijedio ga je 1-0 u europskom Superkupu. 

"Sada nam je pobjeda iskliznula iz ruku, kada odigraš tako dobro početnih 30 minuta kao mi, naravno da očekuješ više", rekao je Tucherl. "No nastavljamo vjerovati u sebe", zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
09:24 28.04.2021.

Da se Chelsea nije prepao pobjede bilo bi 3 : 0. Kad su dali gol odsjekle su im se noge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije