Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro promocija

Knjiga "Sinovi" o Ćirinim vatrenima za tri mjeseca u prodaji

Šuker Boban
Siniša Hančić/PIXSELL
11.07.2023.
u 08:00

Autorski dvojac u knjizi će nam otkriti i dosad nepoznate stvari, saznat ćemo naprimjer koje su to okolnosti dovele do Ćirina odlaska s klupe reprezentacije u jesen 2000. godine.

Na današnji dan prije točno 25 godina hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je jednu od najvažnijih utakmica u povijesti, u borbi za 3. mjesto Ćirini vatreni pobijedili su Nizozemsku s 2:1 i donijeli hrvatskom nogometu prvu veliku medalju u povijesti. Ćirini sinovi oduševljavali su tada Hrvatsku, a baš oni tema su knjige autora Andreja Maksimovića i Siniše Malusa. Taj dvojac priprema knjigu "Sinovi" u kojoj ćemo saznati puno priča iz Ćirina vremena na klupi Hrvatske.

– Većim dijelom to je knjiga o Ćiri, ali ustvari su u prvom planu ipak njegovi igrači, njegovi sinovi. Zato smo knjizi i dali ime "Sinovi" – objasnio nam je jedan od dvojice autora, Andrej Maksimović.

Maksimović je u to vrijeme intenzivno pratio Ćiru i reprezentaciju, bio i u krugovima oko predsjednika Franje Tuđmana, koji je bio ponajveći obožavatelj nogometne reprezentacije, pa će pričama iz tog vremena Maksimović čitateljima dati ne samo sportski već i društveni i politički kontekst cijele te generacije vatrenih. Generacije koja je bila prepuna velikih karaktera, od Bobana, Prosinečkog, Štimca, Šukera, do Asanovića, Bilića, Bokšića...

Autorski dvojac u knjizi će nam otkriti i dosad nepoznate stvari, saznat ćemo naprimjer koje su to okolnosti dovele do Ćirina odlaska s klupe reprezentacije u jesen 2000. godine. Posljednja utakmica koju je Ćiro vodio kao izbornik bila je 11. listopada 2000. protiv Škotske (1:1), a baš na 23. godišnjicu te utakmice bit će predstavljena knjiga "Sinovi". Promocija knjiga održat će se u Osijeku, dan uoči utakmice Hrvatske protiv Turske na Pampasu.

Suizdavač knjige je Večernji list, a jedan od glavnih partnera knjige je Hrvatski nogometni savez. Ne sumnjamo da će čitatelji uživati u Maksimovićevoj i Labusovoj knjizi te saznati još neke stvari o toj čudesnoj generaciji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije