Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONKURENCIJA OLIĆU

Klose: Ovo će biti moja godina

Miroslav Klose
AFP
16.01.2010.
u 09:44

Nogometaši Bayern Münchena su pobjedom na Allianz Areni nad Hoffenheimom 2-0 u prvoj utakmici 18. bundesligaškog kola skočili na čelno mjesto na ljestvici, ispred Bayera i Schalkea.

Tako je bavarski gigant skočio barem prvivremeno na lidersko mjesto bundesligaške ljestvice po prvi put nakon 13. prosinca 2008. godine, dok je posljednji put predvodio kolonu njemačkih prvoligaša nakon punog odigranog kola 15. svibnja iste godine.

Golove za Bayern postigli su Martin Demichelis u 35. i Miroslav Klose u 86. minuti. Zanimljivo, Kloseu je postignuti gol bio prvi prvenstveni nakon 7. ožujka ove godine kada je zabio u visokoj 5-1 pobjedi nad Hannoverom.

- Ovo će biti moja godina. Drago mi je da je počela na ovakav način. Imamo veliku konkurenciju u napadu, što je dobro za trenera, ali i za nas – rekao je njemački napadač koji je u igru ušao u 63. minuti umjesto Ivice Olića.

Petom uzastopnom prvenstvenom pobjedom bio je iznimno zadovoljan i trener Bayerna Louis van Gaal:

- U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, ali u drugom jesmo i stvorili smo puno prilika. Šteta što nismo zabili i više golova, ali i 2-0 je dobar rezultat.

Vukčević i Ibišević priznali: Bayern je zaslužio pobjedu    
Bayern i Hoffenheim pružili su u petak na Allianz Areni vrlo dopadljivu igru u prvoj utakmici Bundeslige nakon zimske stanke. Nastupila su čak četvorica hrvatskih nogometaša, a Bayern je zasluženo pobijedio s 2-0.

Bavarski je klub u prvoj utakmici 18. kola njemačkog prvenstva na svojoj Allianz Areni, pred 69.000 gledatelja, upisao sedmu pobjedu u nizu u službenim utakmicama i barem privremeno zasjeo na vrh Bundeslige.

Akteri iz oba tabora slažu se da je prvo poluvrijeme proteklo u dosta ravnopravnoj igri, a Bavarci su do pogotka stigli dosta sretno u 35. minuti, kada je s lijeve strane loptu u kazneni prostor ubacio Schweinsteiger. Hrvatski branič Hoffenheima Josip Šimunić pokušao ju je izbiti glavom, ali samo ju je prebacio na drugu stativu gdje ju je dočekao Martin Demichelis i lakoćom smjestio u mrežu.

No, u drugom poluvremenu je Bayern potpuno nadigrao Hoffenheim, Arjen Robben je s pozicije desnog krila konstantno sijao paniku u obrani gostiju, a Mario Gomez mogao se proslaviti, ali ga lopta nikako nije slušala, barem kada je u pitanju ekzekucija. Bayern je ipak uspio zabiti jedan gol, u 86. minuti. Mark van Bommel je s desne strane uputio oštru prizemnu loptu u šesnaesterac, a Klose ju je u padu zakucao u gol gostiju.

U Bayernu je Ivica Olić igrao do 63. minute, a Danijel Pranjić ušao je u igru u 77. minuti. Bild je učinak Ivice Olića ocijenio s odličnom dvojkom, bolje je prošao samo Robben s maksimalnom jedinicom, dok je Pranjić ostao bez ocjene. U gostujućem sastavu je Josip Šimunić odigrao svih 90 minuta, dok je prvi je put ove sezone od prve minute startao i potencijalni mladi hrvatski reprezentativac Boris Vukčević. Odigrao je samo prvo poluvrijeme, a kao i Šimuniću, sudac mu je pokazao žuti karton. Bild je obojicu ocijenio sa skromnim četvorkama, iako je po sudu TV komentatora Eurosporta na engleskom jeziku Šimunić bio ponajbolji akter u gostujućoj momčadi.

Bosansko-hercegovački reprezentativci u dresu Hoffenheima, Sejad Salihović (žuti karton) i Vedad Ibišević, odigrali su svih 90 minuta. Salihović je također dobio četvorku od novinara Bilda, a Ibišević još slabiju peticu.

Boris Vukčević ponudio je svoje viđenje nakon dvoboja:

- U prvom poluvremenu bili smo ravnopravni s Bayernom, imali smo i neke prilike. U drugom poluvremenu je Bayern dominirao terenom i zaslužio je pobjedu.

Slično je rezonirao i Vedad Ibišević:

- Počeli smo utakmicu jako dobro, pritisnuli Bavarce s presingom. Nažalost, u prvom poluvremenu smo primili gol dosta nesretno. Nakon toga je Bayernu bilo lakše, čekali su svoje prilike iz kontranapada. U drugom poluvremenu zaigrali smo s više rizika, čime smo otvorili prostor Bayernu za brojne kontranapade. Treba priznati da je Bayern u ovoj utakmici ipak bio nešto bolji.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:01 16.01.2010.

Klose če jasno eksplodirati na prolječe jer če FC Bayern imati vodonoše Olića i Pranjića koji da dodati gas do daske jer na prolječe odmaraju pa če oni najbolju reprezentativci kod Bavaraca moči malo odmarati noge i mišiče za World Cup...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije