Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI NESREĆU

Kletva Micka Jaggera ispunila se i u debaklu Brazila protiv Njemačke

Mick Jagger
Foto: Youtube/Screenshot
09.07.2014.
u 20:30

Legendarnog pjevača od 1998. godine prati reputacija osobe koja donosi nesreću onima za koje navija.

Brazilci su uzaludno molili Micka Jaggera da ne podržava njihovu momčad na Svjetskom nogometnom prvenstvu i on ih je slušao sve do sinoć, kad se pojavio na stadionu i još jednom potvrdio koliku nesreću donosi.

Legendarni pjevač još legendarnijih Rolling Stonesa poznat je po strasti koju gaji prema nogometu, ali ujedno je poznat i po tome da momčad za koju navija ne prolazi najbolje na najvećim natjecanjima.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Tu reputaciju je stekao 2010. godine u Južnoj Africi, kada je uspio promašiti svaku prognozu koju je dao za utakmice Engleske, Brazila i Sjedinjenih Američkih Država. No neki pamte i 1998. godinu, kad je sve zapravo i počelo. Jagger se pojavio na susretu protiv Kolumbije, Englezi su slavili 2:0 i plasirali se u osminu finala. Tamo ih je čekala Argentina...

No ovaj put Jagger nije dijelio tribinu s "običnim" navijačima, već se smjestio u loži i pratio susret koji su Argentinci dobili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a sve se pamti i po onom prekršaju Davida Beckhama, zbog kojeg je dobio crveni karton i tako "uništio" nade svojih suigrača za plasman u četvrtfinale.

Nije Jagger stao na tome, poznato je da jedna od njegovih ljubavnica Luciana Gimenez dolazi iz Brazila, pa se tako 1998. našao na stadionu i navijao za Brazil. Francuska je slavila 3:0.

Kletva je mirovala, barem što se javnosti tiče, do 2010. Jagger je tada bio na tri utakmice, onoj između SAD-a i Gane, Engleske i Njemačke te Brazila i Nizozemske. Svi za koje je navijao su izgubili – SAD, Engleska i Brazil.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Na ovom prvenstvu nije sudjelovao osobno jer nije mogao zbog turneje Stonesa, ali pojavio se na susretu Brazila i Njemačke, nosio je šiltericu na kojoj piše "Engleska", a uz njega je bio njegov 15-godišnji sin Lucas Maurice Morad Jagger odjeven u brazilski dres. Naravno da se nakon tog opet počelo pričati o prokletstvu Micka Jaggera, posebno jer je na turneji prije koncerata poželio sreću Engleskoj i Italiji, oba puta prije Urugvaja. Oba puta zabilježili su poraz. Predvidio je i prije susreta s Nijemcima da će Portugal osvojiti prvenstvo.

Zato su ga Brazilci molili da ih ne podržava, a ako već nekoga mora podržati, neka to budu njihovi najveći rivali – Argentinci. Jagger nije poslušao, nije bio praznovjeran, ali sigurno se sad već polako pita ima li u toj famoznoj kletvi istine.

>> Mick Jagger je prognozirao pobjedu Italije, slavlje Engleza, prolazak Portugalaca...

Komentara 3

Avatar EU afrodita
EU afrodita
00:04 10.07.2014.

hahaha...zašto ga brazilski vračevi ne spale u crnoj magiji ko što to rade sa protivničkim igračima

Avatar Ironman0105
Ironman0105
21:35 09.07.2014.

Kaj vam je ovo trebalo?

DU
Deleted user
09:04 10.07.2014.

Super, JAGGER druka za Argentinu....!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije