Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa: Što kažete?

Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Prije 30 godina FIFA potvrdila članstvo Republike Hrvatske, zajedno s Rusijom i Ukrajinom
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
25.09.2022.
u 11:40

Doduše, nikakve šanse nismo imali niti u travnju 2018. dva mjeseca prije prošlog Mundijala pa je poznato kako je završilo. Stoga vas, u zemlji s 4 milijuna izbornika (po novome 3,7) pitamo: Kakve su nam šanse u Kataru?

Svjetsko prvenstvo u Kataru je praktički pred vratima. Još otprilike dva mjeseca dijeli nas od povijesnog Mundijala koji će se održati u neuobičajenom zimskom terminu. Prvi je to SP otkako je Hrvatska nogometna vrsta ispisala jedan od najvećih sportskih uspjeha od samostalnosti osvojivši srebro u Rusiji 2018.

Osjećaji koji su tog srpnja ujedinili Hrvatsku i urezali se i u individualna i u kolektivna sjećanja i dalje su svježa, a očekivanja od izabranika Zlatka Dalića vrlo velika. 

U prilog tome ide i dobra forma u Ligi nacija u kojoj će večeras Hrvatska protiv Austrije imati priliku izboriti završnicu turnira

15.07.2018., stadion Luznjiki, Moskva, Rusija - Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., finale, Francuska - Hrvatska. "nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako, u odnosu na Rusiju prije četiri godine, slika reprezentacije prilično se izmijenila. Dio vatrenih veterana se oprostio, a u reprezentaciju je stigla "svježa krv" u vidu mladih igrača koji, čini se, izborniku Daliću zadaju samo pozitivne glavobolje. Naime, Daliću nije dilema koga staviti u prvu postavu, već koga izostaviti.

Podsjetimo, u Kataru Hrvatska će igrati u skupini F s Marokom, Belgijom i Kanadom, a prvu utakmicu na turniru igra protiv afričke reprezentacije u srijedu, 23. studenog.

No, ono što je zanimljivo, nismo ni među top 10 favorita. Uvjerljivi favorit je Brazil, na njihov naslov svjetskog prvaka koeficijent je 6.00, drugi favorit turnira je Francuska (7.00), a treći favorit je i dalje Engleska na čiju pobjedu je koeficijent 7.50.

Hrvatska je i dalje na 11. mjestu, kao i kad su izvučeni parovi grupne faze, ali je koeficijent s 50 u nekim kladionicama porastao na čak 70, što je rast od gotovo pedeset posto. Domaće kladionice Hrvatskoj daju manje od dva posto (1.42 posto) šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva, dok se u stranim kladionicama i dalje može naći koeficijent od 47 do 70.

Doduše, nikakve šanse nismo imali niti u travnju 2018. dva mjeseca prije prošlog Mundijala pa je poznato kako je završilo. Stoga vas, u zemlji s 4 milijuna izbornika (po novome 3,7) pitamo: Kakve su nam šanse u Kataru?

15.07.2018., stadion Luznjiki, Moskva, Rusija - Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., finale, Francuska - Hrvatska. Photo: PIXSELL
Foto: PIXSELL

Komentara 3

KO
koraknaprijed
11:57 25.09.2022.

Odlicno,ne kladim se i ne znam kako to napraviti ali ću se ovaj put potruditi i staviti lovu na Hrvatsku.

DU
Deleted user
17:51 25.09.2022.

Englezi treci favoriti a nisu ni u stanju pobjediti madjare u dvije tekme i ta ista Madarska nije dovoljno dobra da zaigra SP.

MO
modovisisajteMaraschino
12:54 25.09.2022.

ah kladionice su omjer stanja hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije