Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS OD 20:45

Evo gdje pratiti prijenos ključnog okršaja Hrvatske i Austrije u Ligi nacija

Daljinski upravlja?
Luciana Guerra/PRESS ASSOCIATION
25.09.2022.
u 10:10

Još od Europskog prvenstva 2008. godine i četvrtfinalne utakmice Hrvatska – Turska u Beču ne pamti se takav interes hrvatskih navijača za jednu utakmicu naše reprezentacije u gostima.

Veliki hrvatski dan u Beču! Na stadionu Ernest Happel, u bečkoj zelenoj oazi, parku Prater, hrvatska nogometna reprezentacija od 20.45 protiv Austrije igra odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini Lige nacija. Vatreni bi pobjedom nad domaćinom potvrdili plasman na završni turnir, a remi, pa čak i poraz odgovarao bi nam ako Danska ne bi pobijedila Francusku na svome Parkenu u Kopenhagenu.

Još od Europskog prvenstva 2008. godine i četvrtfinalne utakmice Hrvatska – Turska u Beču ne pamti se takav interes hrvatskih navijača za jednu utakmicu naše reprezentacije u gostima. Tada se, uoči te rijetko viđene drame na Prateru, reporter austrijske televizije ÖRF u program javio riječima: 'Dobrodošli u Beč, glavi grad Hrvatske!'. Naime, na utakmici se očekuje oko 20 tisuća hrvatskih navijača. Dio njih u Austriju se uputio posebnim vlakom iz Zagreba, ali dio će svakako činiti i brojni Hrvati koji žive u Austriji.

Važnosti utakmice svjesni su i igrači i izbornik Zlatko Dalić koji je naglasio kako će biti promjena u sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

"Bit će promjena. Naš prvi i osnovni cilj je napraviti dobar rezultat i plasirati se na Final Four, a drugi isprobati još neke igrače jer nakon ovoga više nem prijateljskih utakmica. Napravit ćemo neke promjene u zadnjem redu i u napadu. Erlić se vratio treninzima, ali vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Nije ga bilo četiri tjedna, danas ćemo vidjeti. Josip Šutalo je dobio udarac u gležanj, treba vidjeti i odvagati. Želim osvježiti ekipu, ali i da budemo maksimalno trkački spremni jer čeka nas čeka izuzetno teška bitka." kazao je.

Utakmica je na rasporedu od 20:45, a uživo je možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Večernjeg lista, u radijskom prijenosu u emisiji Sport i glazba na Drugom programu Hrvatskog radija te u televizijskom prijenosu na Novoj TV. Uvodna emisija počinje od 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije