Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOBLIKOVANJE Pomoći će im i Hajduk

KK Split CO dobio je zeleno svjetlo

26.12.2008.
u 17:31

KK Split CO prvi je košarkaški klub koji je od Ministarstva prosvjete, obrazovanja i sporta dobio zeleno svjetlo za preoblikovanje u sportsko dioničarsko društvo. Obavijestili su nas o tome na redovnoj skupštini kluba, što je kod svih skupštinara izazvalo radost i nadu u bolje sutra. Split trenutačno prolazi kroz tešku besparicu, postoje dugovi igračima i struci, što je bio i razlog Subotićeva odlaska.

Počinje u siječnju
U proces preoblikovanja kreće se u siječnju. U klubu su uvjereni da će Grad tijekom siječnja ili najkasnije do sredine veljače ponuditi klubu ugovor o korištenju dvorane.

Koncesija bi bila na 30 godina. To bi klubu omogućilo da jednim dijelom osigura financijska sredstva za normalan rad, no i dalje će klub, sve do završetka privatizacije, najvećim dijelom ovisiti o sponzorima. U tijeku je izrada elaborata o vrijednosti kluba, a potom valja napraviti i klupsku strategiju. Na Gripama očekuju veliku pomoć od Hajduka, koji je sve te poslove uspješno okončao te se 22. prosinca upisao u registar trgovačkih društava.

Sponzorski ugovori na tri godine uglavnom istječu sljedeće godine, nakon čega predstoje razgovori s Dalekovodom, Croatia osiguranjem, HEP-om, Plinarcom, Brodomerkurom i drugim tvrtkama. Hoće li ti sponzori u procesu preoblikovanja postati i dioničari kluba još se ništa ne može reći, jer do tada treba obaviti dosta drugog posla. Klub se mora osloniti na vlastitu proizvodnju igrača, pa je odlučeno da svi treneri mlađih kategorija moraju biti članovi klupske košarkaške škole. Zanimljvo je da bi se veterani Jugoplastike - Spita CO, što je iznio Petar Skansi, željeli priključiti klubu.

Uvijek zajedno
Do sada su djelovali kao samostalni pravni subjekt sa svojim računom. Budući da o tome redovna skupština nije mogla donijeti odluku, o tome će odlučivati izborna skupština.

Predsjednik Dino Rađa, o čijoj se ponuđenoj ostavci nije ni raspravljalo, izabrat će jednog člana iz veterana u Upravni odbor, dok će se istodobno jedna od prostorija u sklopu dvorane odrediti za redovito sastajalište bivših košarkaša.

– Mi nismo podijeljeni, uvijek smo zajedno, i sretni smo kada vas vidimo u klubu – kazao je Rađa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije