Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI TRAJU

Kinezi ulaze u hrvatski nogomet? Žele ulagati u Kumrovec i HNL

Dinamo - Inter
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
29.11.2019.
u 16:01

Jiang Yu je vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry, koja je proljetos iskazala interes za ulaganja na području Kumrovca.

Hoće li nogometaši zaprešićkog Intera uskoro dobiti velikog sponzora koji će spasiti klub ne samo ove već i u nekoliko idućih sezona... To je pitanje o kojem priča cijeli Zaprešić. Priča se da je glavni ulagač Kineskinja Yiang Yu, priča se o ulaganju od deset milijuna kuna. Istina je da se “div iz predgrađa” već godinama bori s financijama, da se svake godine klub nadmeće za ostanak u ligi. I dok svi drugi klubovi financijski jačaju, Zaprešićani polako gube bitku i sve im je teže to pratiti.

Samir Toplak, trener Zaprešićana, kao ozebao sunce čeka da se nešto konkretnije dogodi i da može složiti momčad koja bi bila konkurentna ne Dinamu, Rijeci ili Hajduku, ali da Lokomotivi, Osijeku, Slaven Belupu, Gorici...

Jiang Yu je vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry, koja je proljetos iskazala interes za ulaganja na području Kumrovca. Ona bi,  pričalo se, u Inter postavila Ivana Kosa, bivšeg predsjednika Hajduka, te Krešimira Gojuna, direktora omladinske škole splitskog kluba.

No, Dalmatinski portal sada doznaje detalje. Kineskinja Jiang Yu bi navodno trebala zaključiti posao, pregovore s Kinezima vodi direktor Branko Laljak, no nije realizacija tako blizu kao što se špekuliralo. Kos jest upoznat s ovom pričom, ali sve je za sada na 'dugom štapu', svodi se tek na ideju.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
23:36 29.11.2019.

Daj neka im neko kaže da ubace 500kn u jajduka.

DH
dalibor.hren
16:48 29.11.2019.

NK "Kumrovec" ne postoji. Tamo je samo sramota od političke škole. Možda će YU YI tamo čitati Mao ze Doongove citate!?

DU
Deleted user
16:38 29.11.2019.

je li jiang yu ...uplatila iznos za bivsu komunisticku skolu...yu????nije cudo da voli titija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije