Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabok slavio u 3. kolu A-1

Kaštel "razmontirali" na krilima pobjede iz Splita

KK Zabok
Matija Topolovec | Pixsell
02.11.2009.
u 14:30

U redovima Zabočana opet je najbolji bio Krapić koji je ubacio 16 koševa uz devet skokova.

Na krilima velike pobjede na splitskim Gripama u prethodnom kolu, košarkaši Zaboka slavili su i u 3. kolu A-1 lige. Na domaćem parketu žuti su bili bolji od Kaštel Galerije s visokih 83:64 (21:16, 28:8, 15:17, 19:23), a pobjeda od 19 koševa razlike čak i ne dočarava pravi odnos snaga, odnosno nadmoć Zabočana!

Nakon furiozne druge četvrtine u kojoj je domaćin potpuno razbio goste, na poluvrijeme se otišlo s 25 koševa razlike, 49:24. S velikim vodstvom, domaći su košarkaši drugi dio odigrali u - drugoj brzini, mirno privevši utakmicu kraju.

Zabok je u svim elementima bio bolji, a gosti su u prvom dijelu posebno loši bili u tricama (1-11), a Zabok ih je pogodio četiri iz devet pokušaja. Kod domaćih najbolji je bio Krapić sa 16 koševa i devet skokova. Peklarić je dao 13 koševa, Lež 12, a Budimir i Marić po 10. Kod gostiju odskakao je Režić koji je s 19 koševa bio i najučinkovitiji na utakmici.

– Mi smo pobjedom u Splitu dobili dodatnu sigurnost. Igrači su ovaj tjedan ozbiljno shvatili pripreme za utakmicu s Kaštelom jer je protivnik dosta neugodan, brzo ulaze u završnicu napada i puno trče, čemu treba dobro parirati. I uspjeli smo u tome – bio je zadovoljan domaći trener Dragutin Črnjević.

Gostujući trener Predrag Kruščić, uz čestitke domaćinu, rekao je kako se utakmica otvorila na način na koji su najmanje očekivali, a njegova mlada momčad nije znala pronaći izlaz iz takve situacije.

Nakon tri kola sa šest bodova vodi Dubrava, po pet imaju Vrijednosnice Darda, Zabok, Borik i Trogir, po četiri Šibenik, Split, Kaštel i Svjetlost, a posljednji, deseti je Dubrovnik s tri boda. U idućem kolu Zabok je ponovno domaćin, i to zadarskom Boriku. Utakmica se igra u subotu u 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije