Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTUJU U OSIJEKU

Karoglan sprema Brekalov debi! Hajduk uoči derbija u teškoj poziciji

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
Foto: Ivana IvanovicPIXSELL/PIXSELL
1/4
03.02.2024.
u 09:58

– Momčad je izuzetno iskusna, to su prekaljeni internacionalci. Mi smo tu, i dalje dijelimo prvo mjesto. Sve je to u bod. Gubit će se bodovi, najbitniji je finiš. Liga će se lomiti u nekim drugim razdobljima. Moramo vratiti duh koji nas je krasio i vodio. – rekao je Mislav Karoglan

Hajdukov trener Mislav Karoglan (41) do prošloga vikenda bio je opjevavan i slavljen kao neporažen na klupi bijelih u čak 21 nastupu u Kupu i prvenstvu, a onda je odjednom, u jednom danu, upoznao i naličje svoga uspjeha. Izgubivši od Rijeke, prepustio je lidersku poziciju u SuperSport HNL-u Rijeci, ali se i našao u situaciji u kojoj njegov prethodnik Ivan Leko nikada nije bio: Hajduk je, naime, s Karoglanom u nizu od tri utakmice bez pobjede u domaćem prvenstvu, i u njima je – u susretima s Lokomotivom, Dinamom i Rijekom – osvojio samo dva od devet mogućih bodova.

Livaja uz momčad

Da stvar bude gora, slijedi gostovanje u Osijeku, bez Livaje, Sigura i Sahitija, bez klasičnoga, prekaljenoga lijevoga braniča (19-godišnji Hrgović je u kadru, ali ne dobiva minutažu), i bez sto posto spremnoga napadača, budući da je 36-godišnji Nikola Kalinić u ovoj sezoni odigrao samo 13 minuta protiv Rijeke. Jedina dobra vijest za Karoglana je ulazak u konkurenciju velikoga pojačanja Josipa Brekala, igrača koji se nakon gotovo sedam godina vraća na scenu u hrvatskom prvenstvu. Posljednji nastup ostvario je u dresu Dinama, 30. travnja 2016. godine u Maksimiru protiv Istre 1961, a u subotu će u Osijeku biti u prvih 11 Hajduka.

GALERIJA Perišić i Brekalo dobili ovacije na prepunom Poljudu uoči Jadranskog derbija

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a
1/19

Mislav Karoglan u petak je održao press-konferenciju na Poljudu. Najavio je kako će Marko Livaja biti uz momčad u Osijeku, ali nije otkrio tko će biti kapetan.

– Svi gube bodove. Nijedan poraz nije dobar, ali prije ili poslije će doći. Gori je jer je protiv izravnog konkurenta. Momčad zna da je nemoguće pobijediti sve. Put je dug, na njemu će biti iskušenja. Imali smo pošten sastanak, više od poraza boljele su neke druge stvari, ali to ostaje u svlačionici – kazao je Karoglan.

Je li ovoga tjedna razgovarao s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom?

– Nisu me zvali nakon pobjeda, zašto bi nakon poraza? Sa sportskim direktorom sam stalno u komunikaciji, predsjednik se rijetko javlja, to tako i treba.

Sprema se derbi na Pampasu! Tko će pobijediti?

Ima li Nikola Kalinić snage za više od pola sata?

– On ima snage za više od 30 minuta. Na meni je da procijenim.

Kakav je Osijek iz perspektive Hajdukova trenera?

– Znamo sve, nisu puno mijenjali. Jaki su, kvalitetni, ali takvi su bili i prije.

Osijek nije pobijedio u niti u jednom derbiju na Opus Areni. Je li to pritisak?

– Pritisak je u životu sportaša neminovan. U Hajduku je najposebniji, ali i drugi klubovi imaju svoje pritiske, od čovjeka koji gleda hoće li moći vratiti kredit...

Je li vas neugodno iznenadio početak proljetnog dijela prvenstva? Sigurno niste planirali da ćete morati ovako oslabljeni u Osijek?

– Čovjek planira, a Bog se na to smije. Ima puno toga. Obali Bjelokosti toliko se toga poklopilo da prođe u osminu finala Afričkog prvenstva, Gana je vodila s 2:0 u 90. minuti i potom primila dva pogotka. Zato momčad ne čini 11, nego 20 igrača.

VEZANI ČLANCI:

Najbitniji je finiš

Na što je bio fokus u radu ovoga tjedna?

– Momčad je izuzetno iskusna, to su prekaljeni internacionalci. Mi smo tu, i dalje dijelimo prvo mjesto. Sve je to u bod. Gubit će se bodovi, najbitniji je finiš. Liga će se lomiti u nekim drugim razdobljima. Moramo vratiti duh koji nas je krasio i vodio. Ovdje je prirodno da bude šušur i euforija. Ovo je maraton i troboj, bitno je tko će imati veću konstantu na tom putu. Mi smo tu, prolazimo kroz teže razdoblje, ali Hajduk je tu i bit će samo jači. Dolaze nam igrači, vraćaju nam se, Afrički kup nacija će završiti, Marko će ozdraviti, brzo se vraća Perišić. Novi igrači će se ukomponirati. Ako se došuljamo u zdravom izdanju, u kasnijoj fazi prvenstva možemo biti na vrhuncu. Imamo veliku širinu, ali postoje nositelji, oni koji su super stabilni. Vjerujem ekipi, ne vidim nijednog razloga da ne ispunimo ciljeve. Isto tako, vjeruju i neki drugi klubovi.

Mogu li Kleinheisler i Brekalo igrati skupa?

– Vidjet ćemo tko će gdje igrati. Brekalo može igrati lijevo i desno. Krila možeš mijenjati tijekom utakmice. Nije to nešto što je ključno – naglasio je Karoglan, uz dodatak o Hrgoviću: "Može se dogoditi da zaigra."

VIDEO Nevjerojatni prizori uoči derbija, pogledajte kako je Split dočekao Riječane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije