Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Karlovčani kreću u lov na šestu poziciju

'karlovac sport, odbojka, ok karlovac-ok mursa,300309 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
'kristina stedul fabac'
09.10.2009.
u 16:16

U subotu u 20 sati, na parketu Školske sportske dvorane Mladost, karlovački odbojkaški prvoligaš predstavit će se svojim vjernim navijačima u susretu prvog kola nove prvoligaške sezone protiv riječke Gornje Vežice.

Nakon nekoliko sezona provedenih u samom vrhu hrvatske momčadske odbojke, u novu prvoligašku sezonu OK Karlovac kreće sa znatno smanjenim ambicijama. Prazna blagajna i bitno slabiji sastav nego proteklih sezona, barem na papiru, utjecali su i na ciljeve.

Bez podcjenjivanja
Prošlogodišnji finalist kupa i trećeplasirani klub u prvenstvu, ove godine tako sanja tek o šestom mjestu u Ligi 10.

- Iako smo u početku mislili da će jedini cilj ove sezone biti sačuvati prvoligaški status, objektivno situacija ipak nije tako tragična i vjerujem kako to neće ni najmanje biti upitno. Zato bi se moglo reći da je glavni cilj osvojiti šesto mjesto i time se plasirati u doigravanje za naslov prvaka države - ističe Ivica Radočaj, kapetan OK Karlovca, ali i hrvatske reprezentacije tijekom ljetne Europske lige.

Prvi suparnik doista je po pravoj mjeri Karlovčanima. Neiskusni Riječani ne bi smjeli predstavljati veći problem, ali ipak zahtijevaju ozbiljan pristup.

- Gornju Vežicu prošle smo godine izbacili u kupu s dvije lake pobjede od 3:0, a bili su u gotovo istom sastavu kao danas. Mi smo danas nešto slabiji, oni možda malo jači, ali pobjeda ne bi smjela biti upitna. Uz dužno poštovanje gostima, vjerujem da će sve ovisiti o nama, uz maksimalno ozbiljan pristup osvojit ćemo prva tri boda i tako i drugim momčadima poslati poruku da u Karlovcu neće lako dolaziti do bodova u novoj prvoligaškoj sezoni - odlučno poručuje iskusni Ivica Radočaj.

Besplatno za gledatelje
Već po tradiciji, uprava kluba i ove sezone omogućila je besplatan ulaz svim karlovačkim zaljubljenicima u odbojku.

Sa službenim natjecanjima prve su krenule odbojkašice. Drugoligašice su već odradile jedno kolo. Karlovčanke su u Zagrebu svladale ekipu Multibibus rezultatom 3:1, a dugoreški Plavi zmaj kod kuće je s uvjerljivih 3:0 bio bolji od ekipe zagrebačkog Olimpika. Danas, s početkom u 13.30 sati Karlovčanke u Školskoj-sportskoj dvorani Mladost dočekuju ekipu Novog Zagreba II, dok Dugorešanke gostuju u Sisku, ali ta utakmica igra se tek u srijedu. Počinje i natjecanje drugoligaša u muškoj konkurenciji. OK 4 rijeke gostuje kod momčadi Totovca, dok odbojkaši Ogulina gostuju u Čazmi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije