Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLASIRALI SE NA EP

Kapetan mladih vatrenih: Ponosan sam, zaslužili smo ovo

Alen Halilović
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
15.10.2018.
u 22:02

- Velika mi je čast biti dio ove momčadi, a pogotovo njezin kapetan. Mislim da su ovi dečki zaslužili plasman na Europsko prvenstvo, za što se borimo iz generacije u generaciju. Sada smo pokazali gdje pripadamo te se moramo dobro pripremiti za ljeto - rekao je Alen Halilović

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Italiji i San Marinu nakon što je u susretu zadnjeg kola skupine 1 na gostovanju pobijedila San Marino sa 4:0 i tako potvrdila prvu poziciju na ljestvici.

- Čestitam suigračima, pokazali smo karakter. Nije bilo lako, pogotovo u prvom poluvremenu - nakon teške utakmice protiv Grčke i puta u San Marino trebalo nam je vremena. Domaćin se dobro branio, malo odugovlačio s igrom, ali u drugom smo poluvremenu uspjeli brzo postići pogodak i tada je sve bilo lakše - rekao je kapetan Alen Halilović pa dodao:

- Velika mi je čast biti dio ove momčadi, a pogotovo njezin kapetan. Mislim da su ovi dečki zaslužili plasman na Europsko prvenstvo, za što se borimo iz generacije u generaciju. Sada smo pokazali gdje pripadamo te se moramo dobro pripremiti za ljeto. Hvala i izborniku Gračanu te njegovom stručnom stožeru, uistinu su nam od velike pomoći. Posebno su bili uz nas kada nam je bilo najteže. 

Utakmicu je prokomentirao i Luka Ivanušec.

- Nije bilo jednostavno, San Marino je stajao u dvostrukom bloku, ali kontrolirali smo loptu i znali smo da ćemo postići taj pogodak. Sve je postalo lakše kada smo poveli, opustili se, igrali svoj nogomet i naposljetku postigli čak četiri. Drago nam je da smo mi ta generacija koja će nakon 14 opet na EP U-21 i pokušat ćemo tamo napraviti što bolji rezultat.

>> Pogledajte majstorije Luke Modrića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije