Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIEL CORMIER

Kakvo priznanje: 'Fedor nije najveći MMA borac svih vremena. Titula pripada Stipi Miočiću'

Zagreb: Sparing trening Mirka Filipovi?a Cro Copa sa Stipom Mio?i?em
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
07.02.2023.
u 22:42

Bivši borac govorio je u svojoj emisiji o Miočiću kojeg smatra najvećim u povijesti

Daniel Cormier odaje priznanje Fedoru Emelianenku kao velikanu teške kategorije, ali on prema njegovom mišljenju nije broj 1. Emelianenko (40-6 MMA, 4-2 BMMA) otišao je u mirovinu prošle subote nakon poraza nokautom u prvoj rundi od prvaka teške kategorije Ryana Badera u Bellator 290 headlineru, označavajući kraj legendarne 23-godišnje profesionalne karijere koja je uključivala i nastupe u Prideu, Strikeforce i Bellator.

Posljednjeg ruskog cara mnogi smatraju najvećim teškašem svih vremena, iako predsjednik UFC-a Dana White smatra da to ne može biti jer se nikada nije natjecao u UFC-u. Emelianenko je započeo svoju karijeru 31-1-1, niz do 2009. koji je uključivao pobjede nad bivšim i budućim UFC prvakom u teškoj kategoriji Andreijem Arlovskim, Markom Colemanom, Antoniom Rodrigom Nogueirom, Kevinom Randlemanom i Timom Sylviom.

Ipak, Cormier vjeruje da je bivši veliki rival Stipe Miočić (20-4 MMA, 14-4 UFC) imao bolji životopis. Miočić drži rekord UFC-a u teškoj kategoriji za tri uzastopne obrane naslova, koji se sastoji od pobjeda nad Alistairom Overeemom, Juniorom Dos Santosom i Francisom Ngannouom nakon preuzimanja pojasa od Fabricija Werduma u svibnju 2016. godine.

- Ne vjerujem da je (Fedor) najveći teškaš svih vremena - rekao je Cormier u svojoj emisiji DC & RC na ESPN-u.

 

 

- Mislim da to pripada Stipi Miočiću, ali samo zato što je Cain Velasquez bio jako ozlijeđen. Mislim da što se tiče vještine, ne postoji nitko tko se ikada mjerio s Cainom Velasquezom u teškoj kategoriji. Ali vjerujem da obrane naslova Stipe Miočića i duga vladavina koju je imao na vrhu lige stavljaju na vrh. Ali Fedor je među prvih pet i mislim da se toga ne treba sramiti. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije