Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Perković

Kakva dominacija – u četiri godine 24 pobjede i tri poraza

Sandra Perković
Foto: Tino Jurić/Pixsell
19.07.2015.
u 08:20

Uz Sandru Perković još je samo Blanka Vlašić od naših osvajala ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi.

Sandra Perković osigurala je četvrti put zaredom ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi u disciplini bacanja diska. Od 2012. do 2015. dominira naša atletičarka u ovoj disciplini. U četiri godine upisala je 24 pobjede i samo tri poraza na mitinzima Dijamante lige. Osvoji li u Bruxellesu, na posljednjem mitingu Dijamantne lige, prvo mjesto, završit će sezonu sa 30 bodova. A toliko je bodova osvajala 2012. i 2014. godine, dok je 2013. godine sa svih sedam pobjeda osvojila maksimalna 32 bodova. Maksimalan broj bodova na mitinzima Dijamantnoj ligi uspjele su osvojiti još samo Valerie Adams u bacanju kugle (2014.) i Zsuzsana Hejnova na 400 metara prepone (2013.).

Uz Sandru Perković još su ukupne pobjede osigurali Kaliese Spencer na 400 metara prepone, Caterine Ibaguern u troskoku i Jairus Birech na 3000 metara zapreke.

Četiri pobjede zaredom na mitinzima Dijamante lige ima uz Sandru još samo Novozelanđanka Valerie Adams koja ove sezone ne nastupa. Pet pobjeda ima Jamajčanka Kaliese Spencer, ali ne zaredom. Njezinu dominaciju 2013. godine prekinula je Hejnova.

Što se tiče atletičara, francuski skakač s motkom Renaud Lavillenie ima svih pet pobjeda otkako postoji Dijamanta liga. Smiješi mu se i šesta, ali ga ne smije pobijediti Grk Konstantinos Filippidis koji za sada ima samo tri boda manje. Do četvrte pobjede u nizu može stići i američki troskokaš Christian Taylor. No morao bi pobijediti u Bruxellesu Kubanca Picharda koji ima dva boda više.

Sandra sada ima dugačku stanku do Svjetskog prvenstva u Pekingu koje počinje 22. kolovoza. Nešto više od mjesec dana bit će bez natjecanja. Ali bit će i druge. A u Pekingu želi doći do drugog naslova u nizu svjetske prvakinje u bacanju diska. Bila je prva u Moskvi 2013. godine. Dva naslova svjetske prvakinje ima Blanka Vlašić koja je bila zlatna 2007. u Osaki i dvije godine kasnije u Berlinu. Tko zna, možda nas Blanka sve iznenadi u Pekingu i osvoji svoj treći naslov. Ove je godine dvaput nastupila na mitinzima Dijamante lige i dvaput bila druga. I onda je odlučila, kad su se pojavili problemi s Ahilovom tetivom, da više ne nastupa do Pekinga. I to sve kako bi u Ptičjem gnijezdu, stadionu na kojem je 2008. godine osvojila olimpijsko srebro, mogla biti sto posto spremna.

>>Sandra slavila u Monte Carlu: Jedan pravi hitac bio je dovoljan za pobjedu

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
10:59 19.07.2015.

Da, i ?! Što je pjesnik htio reći?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije