Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka HKS-a

Sporazumno raskinuli ugovor: Ivica Skelin više nije izbornik

Ivica Skelin
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
08.03.2018.
u 18:45

U četiri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. pod Skelinovim vodstvom Hrvatska je ostvarila samo jednu pobjedu

Ivica Skelin više nije izbornik muške seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske, a odluka o njegovom razrješenju donijeta je na 19. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza koja je u četvrtak održana u Zagrebu.

"Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana izbornika muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te suradnji i podršci tijekom proteklog razdoblja", stoji u priopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ivica Skelin
1/8

Ivica Skelin preuzeo je reprezentaciju nakon odlaska Aleksandra Petrovića, pod čijim vodstvom su naši košarkaši doživjeli poraz od Rusije u osmini finala posljednjeg EuroBasketa.

U četiri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. pod Skelinovim vodstvom Hrvatska je ostvarila samo jednu pobjedu, nad Nizozemskom u Zadru (82-78), nakon što je prethodno poražena na gostovanju u Nizozemskoj (61-68), od Italije u Zagrebu (64-80) i od Rumunjske u Zadru (56-58), čime je u pitanje doveden plasman reprezentacije u drugi kvalifikacijski krug.

Ime Skelinova nasljednika na klupi još nije objavljeno, a o njemu će odlučiti članovi Upravnog odbora na prijedlog Stručnog savjeta kojim predsjeda Dino Rađa.

Osim razrješenja izbornika seniorske muške reprezentacije, članovi UO HKS-a u srijedu su odlučivali o imenovanjima izbornika ženskih reprezentacija mlađih dobnih kategorija. Linda Antić Borak vodit će mladu reprezentaciju (do 20 godina), Dean Nemec zadužen je za juniorsku reprezentaciju (do 18 godina), a Marija Kovač Mijač će trenirati kadetkinje (do 16 godina).

Nekadašnji izbornik seniorske ženske reprezentacije Stipe Bralić, pod čijim su vodstvom naše košarkašice izborile nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i osvojile peto mjesto na EuroBasketu 2011, imenovan je članom Stručnog savjeta za žensku košarku.

Članovi Upravnog odbora potvrdili su učlanjenje Ženskog košarkaškog kluba "Škabrnja" u Hrvatski košarkaški savez.

Komentara 5

AN
ante555
22:43 08.03.2018.

A što Rađa čeka da ima morala otisa bi prvi

IC
ico3
22:50 08.03.2018.

Hvala Bogu.

VE
velikiblekstjena
07:37 09.03.2018.

Izpuhala se generacija Petrovića, Kukoča, Vrankovića, Komazeca, Arapovića, .....sve je to bila Yugo škola, koja je bila nešto na planeti. A danas? Hezonja, Zubac, i ostali....nikakav proizvod ili još bolje, proizvod koji gleda samo na sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije