Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJA

Kako je Wales ispred Hrvatske na ljestvici kvalifikacija za Euro? Vatreni imaju bolju gol-razliku

Kovačić zabio i drugi gol Turcima
Slavko Midzor/PIXSELL
29.03.2023.
u 20:53

Prema trenutnom poretku, kockasti su na drugom mjestu iako imaju bolje brojke od Velšana...

Hrvatska je sinoć u Bursi upisala vrlo značajnu pobjedu nad Turskom od 2:0 pogocima Matea Kovačića i tako su osvojili četiri boda u dva odigrana kola. Poslije remija s Walesom pobjeda je na neki način bila imperativ, izabranici Zlatka Dalića ozbiljno su pristupili ovom dvoboju i riješili ga u svoju korist. Ipak, na tablicama je Wales upisan kao prvoplasirana momčad iako imaju jednako bodova kao vatreni i slabiju gol razliku. 

Wales je jučer također pobijedio Latviju 1:0 i tako se izjednačio s Hrvatskom na prvome mjestu skupine D sa četiri boda.  Iz svake kvalifikacijske skupine izravno na Euro idu prve dvije reprezentacije, a ako su dvije ili više momčadi izjednačene kriterij određivanja poretka je sljedeći:

1. Broj osvojenih bodova u međusobnim susretima

2. Gol razlika u međusobnim utakmicama

3. Broj postignutih golova u međusobnim utakmicama

4. Gol razlika u svim utakmicama u skupini

5. Broj postignutih golova u svim utakmicama u skupini

6. Broj postignutih golova u gostima u svim utakmicama

7. Broj pobjeda u svim utakmicama

8. Broj gostujućih pobjeda u svim utakmicama

9. Fair play kriterij

10. Renking u Ligi nacija

Po trenutnim parametrima, Hrvatska je ispred Walesa, a čak je i na službenim stranicama Uefe otočka reprezentacija ispred naše. Jedino logično objašnjenje je neka kompjuterska pogreška koja će do kraja kvalifikacija sigurno biti ispravljena, ukoliko dođe do situacije u kojoj imamo jednaki broj bodova. 

Komentara 1

GE
geler203
08:54 30.03.2023.

UEFA, FIFA i ostali, poznato je da su bili a naročito od Blattera i Platinija čista kriminalna organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije